Sarıkamış Kış Oyunları Festivali için geri sayım

Sarıkamış Kış Oyunları Festivali için geri sayım :Sarıkamış Belediye Başkanı Toksoy “İlçemiz doğal güzellikleriyle hem yaz hemde kış turizminde oldukça avantajlı bir konumda. Biz bu avantajımızı böyle ulusal ve uluslararası organizasyonlarda kullanmak istiyoruz”

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilecek Sarıkamış Kış Oyunları Festivali için hazırlıklar sürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve SERKA’nın (Serhat Kalkınma Ajansı) desteği ile Ogel Kardeşler ana sponsorluğunda Eksi 36 Derneğince organize edilen Festival 15-17 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yaptığı açıklamada, bölgenin ve Türkiye’nin önemli kış turizm merkezi Sarıkamış’ta bu tür farklı etkinlikler yaparak turizme dinamizm getirmek istediklerini söyledi.

Sarıkamış’ın tarihi, doğası ve turizm potansiyeli ile önemli bir konumda olduğunu belirten Toksoy, şunları söyledi:

“İlçemiz doğal güzellikleriyle hem yaz hem de kış turizminde oldukça avantajlı bir konumda. Biz bu avantajımızı böyle ulusal ve uluslararası organizasyonlarda kullanmak istiyoruz. Bu anlamda bizlere destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Daire Başkanlığı, Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Serhat Kalkınma Ajansı ile ana sponsor Ogel Kardeşler ve Eksi 36 Derneğine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah etkinlikler bölgemizin tanıtımına büyük fayda sağlayacaktır.”

Festival, 15 Ocak Cuma günü Downhill Bisiklet Gece Gösterisi ile başlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Daire Başkanlığının desteğiyle yenilenen Sarıkamış Kayak Merkezi’ nin açılışı 6 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Castrol Ford Team Türkiye pilotu, Avrupa Kupası birincisi ve Türkiye Şampiyonu Murat Bostancı da aynı gün buz üzerinde “Ice Şov”yapacak. Borusan Otomotiv Motorsport pilotlarının Caterham gösterisi de gerçekleştirilecek.

Ralli yarışı, iglo yapımı, rallikros yarışı, dağ bisikleti, tırmanma, kızak yarışı, karda kaşar kovalamaca ile devam edecek kış oyunları heyecanı, 17 Ocak Pazar günü ödül törenin ardından sona erecek.