Sessiz Sedasız Türkiye Kayaklı Koşu Yarışları

Gerede ilçemizde gerçekleştirilen B Ligi Kayaklı Koşu yarışlarına 48 ilden yüzlerce sporcu katıldı. Kayak Federasyonu planlı faaliyetlerinden olan müsabakalar önceki gün sessiz sedasız yapıldı.

Türkiye’nin en uzun kayaklı Koşu pistlerinden birisine sahip olan Gerede Arkut Dağı kayak Merkezinde gerçekleştirilen müsabakalara yurt genelinden toplam 300 kadar sporcu katıldı. 13 ve 14 Ocak tarihlerinde ikin süreyle devam eden ve her bölgeden 48 ilin sporcularının katıldığı B Ligi 1.Ayak Kayaklı Koşu yarışlarına Ordu ilinden katılan Ordu Kayak Spor Kulübü Başkanı Fevzi Turan, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen B ligi Kayaklı Koşu yarışlarına Ordu Gençlik Ordu Gençlik Spor Kulübü ile birlikte katıldıklarını söyledi. Ordu’nun Kayaklı Koşu Yarışlarına ilk defa katıldığını ifade eden Başkan Turan, “Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Gerede ilçesinde gerçekleştirilen Kayaklı Koşu Yarışmasına 15 sporcumuzla katıldık. Kayaklı Koşu Yarışları Tüm Kategorilerde Erkek ve Bayanlar B ligi 1.Ayak Kayaklı Koşu yarışlarına toplamda 48 ilden sporcu katılıyor. Biz ilk kez katıldık. Şahsen bende Bolu’ya ilk kez geldim. Buradaki kayak imkanları muhteşem” dedi.

Turan, bölge insanının kayağa yatkın olduğunu, Bolu’nun kısa sürede kayak sporunun merkezi olacağına inandığını sözlerine ekledi.