Sipahioğlu’ndan Teleferik Teşekkürü

Sipahioğlu’ndan Teleferik Teşekkürü.Alanya Kalesi Teleferik Hattı için gereken imar planı, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı

27.09.2012 tarihli Encümen Toplantısı’nda ihalesi yapılan, “Alanya Kalesi 1. Derece Arkeolojik, Tarihi, Kentsel ve Doğal Sit Alanı içerisinde Teleferik Hattı”nın kurulması işi, ilgili koruma kurullarında görüşülerek uygulama projeleri onaylatılmış ve bu projelere uygun planlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü’ne daha öncesinde gönderilmişti.

Bakanlık tarafından söz konusu plan ile ilgili yapılan inceleme sonrasında, alanla ilgili 1/5000’lik planların da ilave edilerek tekrar gönderilmesi istendi. Buna istinaden 1/5000 ölçekli Koruma Nazım İmar Planı 8 Ocak Cuma günü Büyükşehir Meclisinin onayına sunuldu.

Büyükşehir Meclisinden geçen plan tekrar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayına gönderilerek, Bakanlık onayından sonra teleferik hattının çalışmalarına kaldığı yerden devam edilecek.

YÜCEL: “PROJEYİ HİÇ RAFA KOYMADIK”
Teleferik Projesi ile ilgili çalışmalara göreve geldikten sonra hiç ara vermeden devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Geçmiş dönemde başlatılan Teleferik Projesi ile ilgili çalışmaları biz de göreve geldiğimiz tarihten itibaren kaldığı yerden devam ettirdik. Projeyi asla rafa kaldırmadık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü ve Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu ile resmi görüşmelerimizi sürdürdük. Projenin altyapı hazırlıklarını tamamladık. Son olarak Bakanlık tarafından istenen , 1/5000 ölçekli Koruma Nazım İmar Planı’nı hazırladık. Büyükşehir, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ve Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu’na onay için gönderdik. Bugün de büyükşehir meclisinde onaylandı. Halkımıza hayırlı olsun. Bakanlık tarafından da gereken onay verildikten sonra projeyle ilgili çalışmalara kaldığı yerden devan edilecektir.” dedi.

Damlataş- Ehmedek arasına kurulacak olan teleferik hattı tamamlandıktan sonra hem yaz aylarında yoğunlaşan kale trafiği rahatlayacak hem de tarihi dokuya zarar veren büyük tur otobüslerinin Kaleye çıkışına izin verilmeyecektir. Böylece Kalenin doğal dokusu korunarak kültürel mirasın zarar görmesi önlenecektir.