Sivas’a kayak simülasyon merkezi yapılacak

Sivas’a kayak simülasyon merkezi yapılacak :Sivas İl Özel İdaresi tarafından Kayak Simülasyon Merkezi yapılacak.

Sivas İl Özel İdaresi, kayak sporunun bilinçli olarak yapılabilmesi amacıyla kayak simülasyon merkezinin çalışmalarına başladı. İl Özel İdaresi idari binanın yanında bulunan 17 bin metre kare alana, 770 metre kare taban oturumlu tek katlı yapılacak olan kayak simülasyon merkezi, kafeterya, otopark, kamelyalar, 500 metre uzunluğunda bisiklet yolu, yürüyüş alanı, çocuk Oyun alanı ve tırmanma parkuru, spor aletleri, halı saha, Tenis kortları ile voleybol sahalarından oluşacak.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas’ın sosyal ve sportif altyapıyı güçlendirerek kış turizmine katkısının artarak devam ettiğini belirterek, “Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’ın talimatıyla kayak simülasyon merkezi ve yaşam alanıyla ilgili bir proje oluşturduk. Bu projenin finansmanı noktasında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan destek alacağız. Geri kalan kısmı ise eş finansman olarak kurumumuz tarafından karşılanacak” dedi.

Yapılacak olan tesis hakkında da bilgi veren Ayhan, “Sivas İl Özel İdaresi’nin yan tarafında 17 bin metrekare alana tenis kortlarından futbol sahalarına, çocuk oyun alanlarından mini kafelere, otoparktan yürüyüş parkına kadar geniş bir tesisi ilimize kazandırma düşüncemiz var. Projemiz bu bölgeye canlılık katacak. Sivas İl Özel İdaresi sadece kırsal altyapı çalışmalarıyla değil bu tür sosyal ve sportif projeler ile de gündemde olacak” şeklinde konuştu.

Yaz döneminde projeyi bitireceklerini kaydeden Ayhan, imar için Sivas Belediyesi’yle görüşmelere devam ettiklerini ve bunun tamamlanmasının ardından imalat çalışmalarına başlayacaklarını da sözlerine ekledi.