Sivasta Teleferik Projesine Onay Çıktı

Sivasta Teleferik Projesine Onay Çıktı :Sivas Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Teleferik Projesi’ne Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün onay verdiği belirtildi. Meclis, geçtiğimiz aylarda yaptığı toplantıda, teleferiğin koruma altında olan eserlerin yanından geçecek olması üzerine Müdürlükten görüş alınmasını kararlaştırmıştı.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda dün gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Özer başkanlık yaptı. Toplantıda ilk olarak 16 Ağustos 2016 tarihli toplantıda alınan karar özetinin okunması ve kabulü gerçekleştirildi. Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinden bazıları kabul reddedildi, bazıları ilgili komisyonlara havale edildi, bazı maddeler de kabul edildi.

TELEFERİK PROJESİ
Dün gerçekleştirilen Meclis toplantısında, en dikkat çeken gündem maddelerinden biri ise Teleferik Projesi’yle ilgili madde oldu. Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nın 2. oturumunda Malatya’da yapılması planlanan Teleferik Projesi görüşülmüş ve teleferiğin koruma altında olan eserlerin yanından geçecek olması üzerine Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden konuyla ilgili görüş alınmasına karar verilmişti. Bu noktada dün yapılan açıklamada, Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün Teleferik Projesi için onay verdiği belirtildi.

TAŞTEPE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Toplantıda, Taştepe ve Hanımın Çiftliği mahalleleri ile ilgili de önemli bir karar alındı. Kabul edilen karar kapsamında; Taştepe ile Hanımın Çiftliği mahallelerinin kesiştiği yaklaşık 28 hektarlık alan, depreme dayanıklı sağlıklı yapılar inşa edilmesi için ‘kentsel dönüşüm alanı’ olarak ilan edildi.

KARDEŞ KARLIOVA
Gündem maddeleri arasında yer alan, “Bingöl ili, Karlıova ilçesinin kardeş kent olarak kabul edilmesi ve Karlıova Belediye Başkanlığı ile işbirliği yaparak Karlıova ilçesine iki katlı, toplam 700 metrekare kapalı alanlı kültür merkezi yaptırılması hakkındaki Fen İşleri Dairesi Başkanlığının teklifi” de oy çokluğuyla kabul edildi.

“2 GÜN ÜCRETSİZ OLSUN”
Kurban Bayramı’nın birinci günü Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasına yönelik olarak Ulaşım Hizmetleri Dairesi’nin vermiş olduğu teklif maddesi görüşüldüğü sırada, bazı Meclis üyeleri bayramın ikinci gününde de toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması yönünde görüşlerini belirttiler. Ancak bu talepler dikkate alınmayarak, sadece Kurban Bayramı’nın birinci gününde toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması kararlaştırıldı.

ÇAKIR’A KREDİ KULLANIMI YETKİSİ
Ayrıca dün gerçekleştirilen toplantıda; Esenlik Şirketi’nin 5 milyon lira sermaye artırımı ve 40 milyon lira banka kredisi kullanmasına ilişkin gündem maddeleri, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından, içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma tesislerinin bakım-onarım ve yapım işleri ile içme suyu depolarının bakım, onarım ve yapım işlerinde kullanılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a kredi kullanımı için yetki verilmesi ile ilgili gündem maddeleri ve Battalgazi ilçesi Bahçebaşı Mahallesi sınırları içerisine güneş enerji santrali kurulmasına ilişkin gündem maddesi de görüşülerek kabul edildi.

Büyükşehir Meclisi Ekim Ayı Toplantısı ise 12 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.