Spil’e otel ve teleferik yatırımı

Spil’e otel ve teleferik yatırımı :Manisa’daki Spil Dağı’nda 900 dönüm arazide yapılacak otel ve teleferik projesi ile 100 milyon liralık bir turizm yatırımının hayata geçeceğini söyleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, tüm ihalelerin tamamlandığını, bir ay içinde kazma vurulacağını açıkladı.

Manisa’da Spil Dağı Milli Parkı’nın turizme kazandırılması için yıllardır yapılan çalışmalarda sona gelindiğini belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, bölgeyi turizmin merkezi haline getirecek projenin 2017 yılının son baharında tamamlanmasının hedeflendiğini dile getirdi. Otel ve teleferik ihalelerinin yapıldığı bilgisini veren Bayrak, “Önce sağlık oteli yapılacak, ardından talebe göre spor oteli de hayata geçecek. Toplam teleferik ve otellerle birlikte 100 milyonluk bir yatırım olacak. Spil’e yaptıklarımız ile çok büyük değerler katacağız. Spil’in havası gerçekten şifa kaynağıdır. Bunun için sağlık oteli konsepti seçildi” dedi.

29 YILLIĞINA FİRMA İŞLETECEK
Yap-işlet-devret modeli ile Tekinalp Şirketler Grubu tarafından hayata geçirilecek otel ve teleferik, 29 yıl şirket tarafından işletilecek. Önümüzdeki 1 ay içinde temel atma aşamasına gelineceğini kaydeden Bölge Müdürü Bayrak, “29 yıllık süre şartlı olarak verilecek. Yatırımı yaptıkça süre vereceğiz. Projelere uygun şekilde çalışırlarsa 29 sene işletebilecekler. Firma 1 buçuk yıl içinde inşaatları bitirmeyi taahhüt etti. Sağlık oteli ve teleferiğin önümüzdeki yılın sonbaharında devreye girmesi bekleniyor” diye konuştu.

8 KİLOMETRELİK TELEFERİK HATTI
Toplam 8 kilometrelik teleferik hattı için aynı firmayla anlaştıklarını dile getiren Bölge Müdürü Bayrak, Avusturyalı firmanın dünyanın en ünlü teleferik firmalarından biri olduğunu söyledi. Bayrak, 25 dakikada Spil’in merkezine teleferikle ulaşılabileceğini belirterek, şehir merkezinde ise Uncubozköy Mahallesi’nin seçildiğini teleferiğin ayaklarının buradan başlayacağını dile getirdi. Bölge Müdürü Bayrak, bu alanda botanik parkı, gölet alanları, seyir tepesi, yürüyüş ve bisiklet yollarının yanı sıra yolların da iyileştirileceğini belirtti. Bayrak, Spil Dağı Milli Parkı’nın simgelerinden Yılkı atları ile ilgili projeyi de hayata geçireceklerini belirtip, “Spil Dağı’nın Yılkı atlarının çocuklarla buluşması için at biniş alanı olacak” dedi.