Süleymaniye ile ilgili hala somut bir adım yok

Süleymaniye ile ilgili hala somut bir adım yok :Süleymaniye Kayak Kulübü Başkanı ve Kayak Milli Takım Antrenörü Ertürk Yakut, yıllardır Gümüşhane de belli aralıklarla gündemi meşgul eden Süleymaniye Kayak Merkezi projesinde hala somut bir adım atılmadığını, 14 yıldır ‘Bu kış Süleymaniye’de kayak yapılacak’ söylemlerinin artık sıkıcı bir hal aldığını söyledi.

“BİRİLERİ SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇTI”

Yakut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kış turizminin önemine vurgu yaparak, “Devlet desteği için öncelikle alanın planlamasının yapılması ve iyi anlatılması gerekmektedir. Bu proje Gümüşhane için BACASIZ SANAYİ cümlesini kullanalı 5 yıl oldu. Ama birileri bu sorumluluğu almaktan hep kaçındı, kaçınmaya devam ediyor” dedi.

İŞTE YAPILACAKLAR

Kayseri, Erzincan ve Sivas’ta kurulan kayak tesislerinin yapımı sırasında gerçekleşen yanlış uygulamaların sonuçlarının ortada olduğunu dile getiren Yakut, yapılan bu yanlışlara Gümüşhane’de düşülmemesi için neler yapılması gerektiğini şöyle sıraladı: “Öncelikle bu iş profesyonellere teslim edilmelidir. Ufak meblağlardan kaçıp milyon liralık proje ve yatırımlar Türkiye de birçok kayak merkezi projesinde olduğu gibi heba edilmemelidir. Bu doğrultuda; şehirde bu işin uzmanları gönül verenleri ile bir masa etrafında oturulmalıdır. İnsanların birikimlerinden faydalanılmalıdır. Gümüşhane de maalesef ki bir konu hakkında bir şey bilmeden uzman olmak da çok kolaydır. Her valilik kararnamesinde Vali Bey tam ikna edilmişken bir şeyler yapılıyor havası oluşurken hop tayin! her şey sil baştan. Yeni Valimiz sayın Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum müdürleri, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse öncelik olmak üzere şehirde ki tüm kurum müdürleri sivil toplum kuruluşları bu konuya daha hassas davranmalı ve bu konuyu hızlandırmalılardır. Naçizane önerim Süleymaniye mahallesinde bulunan ve restore edilmeyi bekleyen 35 yapının Gümüşhaneli olmaktan gurur duyan büyük iş adamlarımızı bir araya getirerek her iş adamımıza bir restorasyonun kabul ettirilmesidir. Bu sayede Süleymaniye mahallemiz çok daha hızlı şekilde ayağa kalkacaktır. Ve memleket sevdalısı iş adamlarımız memleketlerine bir eser kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu eminim ki yaşayacaklardır. Bu arada ise mekanik tesisler için master planı hazırlanmalı ve çok kısa bir sürede Kalkınma bakanlığı, Doka, Spor Toto, Özel idare bütçesiyle hızlı bir şekilde uluslararası ve ulusal yarışmalara ev sahipliği yapabilecek bir kayak merkezini oluşturabiliriz.”

“GÜMÜŞHANE’DE TURİZM 12 AY PLANLANMALI”

Gümüşhane’nin yaz ve kış turizmi ile entegre edilerek bir bütün halinde planlanarak turizmin 12 aya yayılması gerektiğini vurgulayan Yakut, “Kayak merkezi planlarken şehir nüfusu, konaklama kapasiteleri, ulaşım imkânları, civar illerde ki kış turizmi potansiyeli, Mevcut alanda ki güne ışığı alma süreleri ve açıları, kış döneminde rüzgâr alma durumları gibi birçok konu ele alınmalıdır. Buda sanırım bu işleri yapan profesyonel firmaların yapabileceği planlamalardır. Ekonomik olarak ve sporsal olarak Gümüşhane bu projeden neler kazanacak bunlar dan daha sonra bahsetmek üzere inşallah karlı dağların kışın Gümüşhane için kara dönüştüğü günler olması dileğimle” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.