Süleymaniye Kayak Merkezi için adımlar birer birer atılıyor

Süleymaniye Kayak Merkezi için adımlar birer birer atılıyor :Doğu Karadeniz bölgesinde tek kayak merkezinin bulunduğu Gümüşhane’de, tarih ve turizmin iç içe olduğu Süleymaniye Mahallesinde kurulacak kayak merkezi için gerekli adımlar birer birer atılmaya başlandı.

Gümüşhane kent merkezinde 3 kilometre mesafede bulunan ve kentin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesinin bitişiğinde yapılacak olan Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezi için ülke genelindeki modern tesislerden ilk istişare ve tecrübe paylaşımı toplantısı Sivas’tan gelen heyetle gerçekleştirildi.

İLK TECRÜBE PAYLAŞIMI TOPLANTISI

Vali Yücel Yavuz’un daveti üzerine Sivas’ta geçtiğimiz Şubat ayında hizmete sunulan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nin bütün proje ve yapım aşamalarında görev yapan ekip Gümüşhane’ye gelerek Süleymaniye Kış Sporları ve Turizm Merkezi çalışmalarında hukuki ve teknik anlamda izlenecek yol ve yöntemler konusunda tecrübe ve bilgi paylaşımında bulundu.

İLGİLİ HERKES MASANIN ETRAFINDA

Vali Yücel Yavuz başkanlığında Polisevinde gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, Sivas Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Engin Doğru ile Gümüşhane ve Sivas İl Özel İdarelerinin ilgili birim müdürleri ve personeli katıldı.

“SÜLEYMANİYE ŞEHİR MERKEZİNE YAKIN OLMASI SEBEBİYLE DİĞER İLLERDEKİ ÖRNEKLERİNE GÖRE DAHA RANTABL”

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde yapılan çalışmalarla, Süleymaniye Kış Sporları ve Turizm Merkezi’yle ilgili mevcut çalışmalar üzerinden karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan istişare toplantısında konuşan Vali Yücel Yavuz, “Süleymaniye Kayak Merkezi şehir merkezine yakın olması sebebiyle diğer illerdeki örneklerine göre daha rantabl. Muzaffer Demirhan gibi bir olimpiyat sporcusunu yetiştiren Gümüşhane’de kayak sporuna ilgi duyan çok sayıda vatandaşımız da bulunuyor. Gümüşhane Üniversitemizin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve tüm bunların yanında kamuoyunun da ciddi bir desteğinin var. Yani Gümüşhane’de kayak sporuyla ilgili gerekli altyapının tamamı var” dedi.

KAYAK MERKEZİ VE DİĞER YATIRIMLAR İÇİN BİRİM KURULACAK

İl Özel İdaresi bünyesinde, Süleymaniye Kış Sporları ve Turizm Merkezi’yle ilgili çalışmaların hızlandırılması, tek elden kontrol edilmesi ve bunun gibi diğer yatırımların da işlemlerinin yürütülmesi amacıyla ‘Yatırımları Hızlandırma Ofisi’nin kurulma çalışmalarının başladığını kaydeden Vali Yavuz, Erciyes, Palandöken ve Yıldız Dağı gibi kayak merkezlerinin bütün avantaj ve dezavantajlarını da hesap ederek, bir yol haritası belirlemek istediklerini söyledi.

KAYAK MERKEZİNİN TÜM İŞLEMLERİNİ ÖZEL İDARE TAKİP EDECEK

Süleymaniye Kayak Merkeziyle ilgili bugüne kadar altyapı çalışmalarının yeterince yapılmadığını kaydeden Vali Yavuz, Özel İdare’nin tüm bu işlerin takibini yaparak tam tekmil bu işe vaziyet edeceğini söyledi. Vali Yavuz, şuan itibariyle çok ta geç kalınmadığını, rastgele bir tesis yapılmamış olmasının belki de bir avantaja döndüğüne vurgu yaptı.

“CİDDİ BİR YOL HARİTASI ÇİZİP HAYDİ BİSMİLLAH DİYECEĞİZ”

Artık çok ciddi bir yol haritası çizip bismillah diyerek işe başlayacaklarını dile getiren Vali Yavuz, “12 ay boyunca 3-4 bin kişinin bölgeye gelmesi ekonomiyi ciddi oranda canlandırır. Kayak artık lüks bir spor değil. Süleymaniye’de rantabl bir mekan var. 15-20 milyon TL özkaynakla bismillah deriz. Seriye bağlıyoruz işi. Hemen ilgili birimi kuralım” dedi.

Hukuki ve teknik anlamda yapılması gereken çalışmalar konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantının ardından Vali Yavuz ve Sivas İl Özel İdaresi heyeti dünyaca ünlü Karaca Mağarası’nı gezdi.