Teleferiğin lastiği patlamış

Teleferiğin lastiği patlamış :Şehir dışından gelen konuklarını Teleferik Tesisleri’ne götüren, ancak arıza nedeniyle geri dönmek zorunda kalan vatandaş, yetkililere teleferiğin neden sık sık arızalandığını sorunca, “Sözü edilen hataları, bir otobüsün tekerleğinin patlamasına benzetebiliriz” cevabı aldı. İzmir’de yaşayan muhasebeci Mustafa Akça, Ramazan Bayramı’nda Ankara’dan gelen yakınlarını gezdirmek amacı ile Balçova Teleferik Tesisleri’ne götürdü ancak teleferik arızalı olduğu için Akça ve misafirleri tesisi göremeden geri dönmek zorunda kaldı.

Kabini sallamışlar

“Takip ettiğim kadarıyla sıkça arıza meydana geliyor. Yıllarca hasret kaldığımız teleferik en sonunda tüm Avrupa kuruluşlarından geçerli not almasına rağmen bizleri sürekli mağdur ettiğini gözlemliyoruz” diyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir yazı gönderen Akça, teleferiğin neden sık sık arızalandığını ve tamir sürecini sordu.
Arızanın kaynağı olarak bayram haftası yolcuların kabinde ayakta seyahat etmesi ve kabini sallamalarını gerekçe gösteren Büyükşehir Belediyesi İZULAŞ A.Ş. yetkilileri, tamir bakım işlemlerinin uzun sürmesini de ilginç bir benzetmeyle açıklayarak, “Sözü edilen haftada meydana gelen hataları bir otobüsün tekerleğinin patlamasına benzetebiliriz.

Tekerleğin değişmesi için gereken süre gibi bir süre gerekli oluyor ve takdir edersiniz ki sistem ve yapı bir otobüse göre çok büyük. Bu nedenle de bu süre bir miktar uzayabiliyor” diye cevapladı.

Belediyenin cevabını sosyal medyadan paylaşan Akça, “Samimi bir dille cevap verilmiş. Çok güzel olmuş:)” şeklinde yorum yaptı.