Teleferik projesi Uzungöl’ün marka değerini artıracak

Teleferik projesi Uzungöl’ün marka değerini artıracak :Doğal güzelliği ile Doğu Karadeniz’in en çok turist ağırlayan merkezlerinden bir olan Uzungöl’ün Ramazan Bayramı ve sonrası yaşanacak yoğunluğa hazır olduğu belirtildi.

Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, Ramazan Bayramının 9 gün tatil olacak olması Uzungöl’deki esnafı memnun ettiğini belirtirlerken, yatak kapasitesi bakımından sıkıntılarının bulunmadığını söyledi.

Uzungöl’ün artık İsviçre’nin Davos kasabası gibi bir dünya markası haline geldiğini belirten Soylu, “2005 yılında turizmciler derneğini kurduğumuz zaman kendimize bir hedef belirlemiştik. Hedefimizde de dünyada tanınmış turizm merkezlerinden Davos gibi olmaktı. Bugün artık Uzungölümüzün Davos’tan bir farkı yok üstelik daha fazlası var. 2008’den sonra Ortadoğu pazarında Arap aleminde tanınmasıyla sınırlarını aştı” diye konuştu.

“TELEFERİK PROJESİ UZUNGÖL’ÜN OLMAZSA OLMAZIDIR”

Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz de teleferik projesinin hayata geçmesi durumunda Uzungöl’ün marka değerinin daha da artacağına dikkat çekerek bu projeyi sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Karester Yaylası ile Uzungöl arasına kurulması planlanan teleferik projesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Akyüz, “Uzungöl ile Karester Yaylası arasına teleferik kurulması çalışmaları devam ediyor. Karester Yaylası ile Uzungöl arası 9-10 kilometre. Henüz netlik kazanmasa da proje çalışmalarının devam ettiğini biliyor ve yakından takip ediyoruz. Zaten Trabzon’da özellikle turizm sezonun dar olmasından dolayı bir sıkıntı yaşıyoruz. Yani bunu daha fazla aylara yaymak için teleferik bizim için olmazsa olmazımızdır. Dolayısıyla teleferik projesi hayata geçirilirse Trabzon turizm bakımından çok daha rahat bir nefes almış olur” diye konuştu.

Uzungöl’de eskisi gibi artık yatak sıkıntısı olmadığına dikkat çeken Akyüz, “Önceki yıllara göre yatak kapasitesi konusunda artık ciddi sıkıntılar yaşamıyoruz. Bugün Uzungöl’ün yatak kapasitesi artık istenilen seviyede. Gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Talepleri karşılayacak kapasiteye sahibiz, o konuda bir sıkıntımız yok. Bayram ve sonrası sadece trafik konusunda bir problem yaşayacağız. Bununla ilgili yetkililerin çözüm noktasında bir girişimde bulunup bu sıkıntıyı atlatmak düşüncesindeyiz. Bizim için trafik ciddi anlamda bir sıkıntı” diye konuştu.

EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ İMAR

Uzungöl’ün en önemli sorunların başında imar geldiğini ifade eden Akyüz, “Uzungöl’ün en önemli sorunu imar. “18 uygulaması” konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Halen belirsizlik devam ediyor. Şu anda 850’ye yakın mahkeme kararları var insanlar yargılanıyor. Vatandaşta, esnafta bu konuda yormuş durumda” şeklinde konuştu.