Teleferik ve Bağbaşı Yaylası iki Bakan ağırladı

Teleferik ve Bağbaşı Yaylası iki Bakan ağırladı :Denizlililerin sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile hayata geçirilen Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu ağırladı. Bakan Ramazanoğlu ve Bakan Eroğlu, beyaza bürünmüş yaylada kartopu oynayarak çocuklar gibi eğlenirken, Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’na hayran kaldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret, açılış ve inceleme için Denizli’ye geldi. Denizli ziyareti kapsamında Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nda incelemede bulunan Bakan Ramazanoğlu ve Bakan Eroğlu’na Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve protokol üyeleri katıldı.

Teleferik ile 1400 metre rakımdaki Bağbaşı Yaylası’na çıkan Bakan Ramazanoğlu ve Bakan Eroğlu, sık sık vatandaşlarla sohbet ederek dertlerini dinledi. Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen Bakan Ramazanoğlu ve Bakan Eroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte kısa süre kar topu oynadı.

Çocuklar gibi eğlenen protokol üyeleri Bağbaşı Yaylası’nın muhteşem manzarasına hayran kaldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bakan Ramazanoğlu, Bakan Eroğlu ve beraberindekilere hizmete sunulan tesisleri gezdirerek bilgi verdi.

Bakan Eroğlu: “Dünyanın en güzel manzarası”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “fevkalade” olarak nitelendirdiği Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nın Denizli için çok büyük bir imkan olduğunu belirtti. Bakan Eroğlu, “Denizli’nin hemen yanında bu tesisle yazı, kışı, baharı aynı anda yaşayabiliyorsunuz. Burası saklı bir cennet. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Özellikle bu alanda böyle bir tesis yapmayı arzu ettiler” dedi. Tesise ilk defa geldiğine işaret eden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: “Tesis için izin verirken tereddüt etmemiştim zaten. Daha önce Büyükşehir Belediyesi’ne Çamlık alanını vermiştik. Orada da vatandaşlarımız hoşça vakit geçiriyor, burada da. Şu anda aşağıda kar yok ama burada kar var. Dünyanın en güzel manzarası. Denizlimize böyle bir imkan kazandırdığı için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan olmak üzere emek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum.

Bakan Ramazanoğlu: “Çok güzel bir tesis”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu ise bugün Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu Denizli’de ağırladıklarını belirterek, “Kendisinin yatırımlar konusunda Denizli’ye gerçekten bir önceliği ve ayrıcalığı var. Bunun için biz de burada kendisine çok teşekkür ediyoruz. Biz kendisine ne zaman Denizli ile ilgili bir yatırımdan bahsetsek ‘hayır’ kelimesini hiç duymadığımız gibi icraatını da görüyoruz. Bu tesis Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Osman Zolan’ın gayretleriyle ve Sayın Bakanımızın da burada ön açmasıyla gerçekleşti. Herkes burada, çoluk çocuk yaşlı, kimisi kayıyor, kimisi kartopu oynuyor, kimisi yürüyüş yapıyor. Çok güzel bir tesis. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.