Tkb Yarar, Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezinde İncelemelerde Bulundu

Tkb Yarar, Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezinde İncelemelerde Bulundu :Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar, Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Yarar, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, MÜSİAD Erzincan Şube Başkanı Murat Yurt ile birlikte kayak merkezini ziyaret etti.

İncelemeler sonrası açıklamada bulunan Yarar, Ergan Dağı Kayak Merkezi’nin Türkiye’nin nadide bir yeri olduğunu belirterek, bu yerin dünyanın en önemli kayak merkezlerinden biri olacağına inandığını söyledi.

Yarar, kayak merkezindeki potansiyelin ortaya çıkarılabilmesi için yerel yöneticilerle çalışmalara devam ettiklerini kaydederek, “Her yıl burada yeni yatırımlar yapılıyor. Bugün göletimizi gördük çok memnun olduk. Karlama sistemimiz başlıyor, pistlerimiz genişledi. Meteoroloji uzmanlarının dediği gibi umarım bu sene kar çok yağar. İnşallah bereketli bir yıl olacak.” dedi.

Ergan Dağı’nın daha verimli çalışması, otellerin artması ve şehirde bulunan otellerin doluluk oranlarının artmasının öncelikli hedefleri olduğundan bahseden Yarar, şöyle konuştu:

“Buraya gelen uçak sayılarımızın artması gerekiyor. Yapılan yatırımları görünce Ergan Dağı’na olan inancımız her sene artıyor. 4 milyon kayakçıyı Türkiye’ye kazandırmak gibi bir projemiz var. Bu projemiz adım adım ilerliyor. Bu yıl Erzurum’da Avrupa Gençlik Olimpik Festivali olacak. Bu, Türkiye için çok büyük bir uluslararası organizasyondur. 2018’de de kış olimpiyatları Güney Kore’de olacak. Bütün bunlara hazırlanıyoruz. Arzu ediyoruz ki Ergan Dağı’nda da altyapı çalışmalarının akabinde Avrupa kupaları, dünya kupaları yapacak seviyeye gelelim. Bütün gayretimiz, bütün bölgelerimizi teker teker geliştirmek ve Erzincan’ın bu güzel dağını layık olduğu seviyeye getirmek.”

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise günü birlik tesislerin elden geçirilerek, vatandaşlara ve tesisleri kullanacak olan kayakseverlere daha kaliteli hizmet verme yolunda çalışmalar yapıldığına işaret ederek, “Pistlerimiz minimum 40 metre genişliğe çıkartıldı. Bin 200 metrelik bir kısım aydınlatılarak gece 12’ye kadar kayakseverlerin hizmetine sunulacak. Daha önce telesiyej ünitemizde meydana gelen arıza nedeniyle kayakseverlere karşı mahcubiyet yaşamıştık. Hem onun bakımı hem de bin 200 metrelik kısımda teleski sistemi kurulması yönünde çalışmalarımız oldu, sezona yetişecek inşallah.” ifadelerini kullandı.