Trabzon teleferik projesinde son durum

Trabzon teleferik projesinde son durum :Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çaykara’nın Uzungöl Mahallesi’nde işadamı Şükrü Fettahoğlu’nün yürüttüğü teleferik projesine ilişkin son gelişmeleri paylaştı. Vali Öz, sürecin uzamasının sebeplerini anlattı.

Sürecin uzamasının sebeplerini anlatan Vali Öz, “Bir dönem ihaleyi alan firmanın içinde bir dönüşüm oldu yaklaşık bir yıl gecikme onda kaynaklandı, bir yıl sonunda yapım kararı başka ortakla alındı ondan sonra imar planına geçildi. İmar planı sürecinde önümüze birkaç engel çıktı. Birisi Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın orada yapılmış olan bir düzenlemesi vardı. Milli Parklardan geçmesi gereken hususlar var. İhale şartnamesine yazılan günübirlik alanla ilgili öngörü ile firmanın teklif ettiği öngörü arasında uyumsuzluklar oldu. Dolayısıyla bu geliş-gidişler çok oldu. Dolayısıyla birkaç defa kendim bizzat yazı yazıp o yükümlülükleri üzerimize alarak, “O sorunu biz aşacağız’ diyerek sorunu aşmaya çalıştık.

Ve nihayetinde en son Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden olumlu görüşü de alarak Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın onayı aşamasına geldi. Çok yakinen takip ettiğimiz bir iş ama farklı kurumlar işin içine girdiği zaman her birinden görüş almak uzun sürüyor. Son noktaya geldik. Bunun yanında iki ayrı teleferik konumuz var. Birisi Uzungöl’deyine Karester Yaylası’na çıkacak bir teleferikle ilgili belediye çalışmaları yapıyor bir de Sümela Teleferiği konusu Büyükşehir Belediyemize devredildi. Büyiikşehir Belediyemiz inşallah en kısa zamanda ihaleye çıkacak” dedi