Tunceli Ovacıkta Kayak Merkezi Açıldı

Tunceli Ovacıkta Kayak Merkezi Açıldı :Bölgedeki ilk kayak merkezi olma özelli’ği taşıyan bu modern tesisle birlikte, Tuncelilerin 30 yıllık özlemi de son buldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tesisleşme hamlesinin Türkiye’nin dört bir yanında tüm hızıyla devam ettiğini belirtirken, Tunceli’deki kayak merkezinin bölgeye hem tıırizm hem de sportif açından büyük katkıları olacağını söyledi. Terör örgütünün bölge halkına yaşattığı olumsuzluklar’ engellemek için çalıştıklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Bu önemli yatırımlar bölgedeki gençlerimiz ve vatandaşlarımız için çok büyük bir anlam ifade ediyor. Bölgeye yatırımlarımız teröre inat her yönüyle devam edecek. Bunu engellemeye kimsenin gücü yetmez. Terörün halkımızı sindirmesine izin vermeyece’ğiz ” dedi.

TESISIN TEKNIK OZELLIKLERI
1.200 metre telesiyej uzunlu’ğuna ve 2,5 metre kar kalınlığına sahip 1000 kişi kapasiteli tesis, herkesin ailesiyle birlikte güvenle vakit geçirilebileceği bir eğlence merkezi haline geldi. Tesis, meyilsiz pist uzunlu’ğuyla uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapabilecek. Hem eğitim almak isteyen amatör hem de profesyonel sporcular için ideal özellikler taşıyan kayak merkezi, dev tesisleşme hamlesinde yeni Türkiye’ye yakışır şekilde inşa edilirken, bölge halkının da yo’ğun ilgisiyle karşılaştı.

BAŞARILI SPORCULAR YETIŞECEK
Tesisin sporcu e’ğitimi için de ideal olduğunu söyleyen milli sporcular ve kayak eğitmenleri Ovacık’ta sporcu yetiştirildiğine dikkat çekerken, “Ilçede kayak tesisinin yapılmasına çok sevindik. Doğu illerindeki birçok müsabaka bıırada yapılabilecek, ilçeye de’ğer kazandıracak ve çok sayıda milli sporcunun yetişmesine vesile olacak” diye konuştular.

Tunceli Gençlik Spor Il Müdürlüğü’nün işlettiği kayak merkezi, her yıl nisan ayına kadar faal olacak. Kayak merkezinin yapılmasıyla, kış turizmi açısından önemli potansiyele sahip olan Ovacık ilçesi, Tunceli’nin en önemli turistik yerlerinden biri haline gelecek