Turistler Birecik Kalesine Teleferikle Çıkabilecek

Turistler Birecik Kalesine Teleferikle Çıkabilecek :Turizm şehri olma yolunda hızla ilerleyen Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, asırlara meydan okuyan Birecik Kalesine teleferikle de ulaşım sağlanacak.

Birecik Belediyesinin gerçekleştirdiği proje ile etrafı çarpık yapılardan arındırılan Birecik Kalesi, çalışmalar tamamlandığında yerli ve yabancı turistler için vazgeçilmez bir cazibe merkezi haline gelmesi planlanıyor.

Birecik’in tarihi ve doğal güzelliklerini ortaya çıkararak, ilçenin turizmden hak ettiği payı almasını hedefleyen ve bu yönde büyük çaba harcayan Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Birecik Kalesi için çok güzel bir proje hazırladıklarını, yakında teleferikle de ulaşım sağlanabileceğini belirterek, teleferiğin bölgeye ayrı bir hava katacağını, Fırat sahiline yapılacak 5 yıldızlı otelden de kaleye teleferikle ulaşım imkanı sağlanacağını kaydetti.

Kalenin arkasındaki evleri tamamen yıktıklarını ve buralarda peyzaj çalışmaları yaptıklarını ifade eden Pınarbaşı, Kaleye otantik bir mimari ile yapılan yoldan merdivenlerle çıkacağız dedi.

Kalenin üzerinde kafeler, restoranlar ve seyir tepeleri olacağını aktaran Pınarbaşı, İlçemize gelen yerli ve yabancı turist, kaledeki kafe ve restoranlarda kahvaltısını yapıp, çayını, kahvesini yudumlarken Fırat’ın eşsiz güzelliğini seyredebilecek diye konuştu.