Türkler kayak yapmak için Bulgaristan’a akın ediyor

Türkler kayak yapmak için Bulgaristan’a akın ediyor :Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 13 yıl önce talimat vermesine rağmen kış turizm merkezi Uludağ Davos yapılamayınca cazibesini kaybetti. Uludağ gözden düşünce aralarında Bursalılar’ın da aldığı Türk turistler kayak yapmak için Bulgaristan’a akın ediyor.

Bulgaristan’daki kış turizmi merkezlerinde gece gündüz kayak yapılabilmesi ve pistlerin 15 kilometre kadar uzun olması Türk turistleri Bulgaristan’a çekiyor. Bulgaristan’da bulunan Bororets, Bonsko ve Pomporova kayak merkezleri, gelişmiş özellikleri sebebiyle Türk turistlerin cazibe merkezi haline dönüştü. Buralarda tatil yapan 10 turistten 7’sini Türkler teşkil ediyor.

Uludağ Dağcılık Kulübü üyesi 7 dağcı, kayak yapmak için gittikleri Bulgaristan’ın Bororets, Bonsko ve Pomporova kayak merkezlerinde gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kayak merkezlerinde gece aydınlatma altında da kayak yapılabilmesi ve pistlerin 15 kilometre olması kayakçıları hayretler içerisinde bıraktı. Dağcılar, Bulgaristan’daki kayak merkezlerinde olan bu imkanların Türkiye’deki kayak merkezlerinde olmaması sebebiyle Türk turistlerin buralara gittiğini söyledi.

Bursalı dağcılar, Türkiye’deki ayak merkezlerinde en uzun pistin 2 kilometre olduğunu hatırlattı. Dağcılar, “Türk turistler Bulgaristan’a akın etmiş. Bu durum bizi üzdü. Türkiye’de de böyle kayak merkezleri olması halinde paramız yurt dışına çıkmaz. Türkiye’deki kayak merkezlerinde de böyle gelişmiş alanlar olmasını arzu ediyoruz. Acemi kayakçıların kayak yapmayı daha rahat öğrenebilmesi için uygun kayak pistleri olmalı ve paket turlar yapılmalı” dedi.

Öte yandan Uludağ’daki yetki karmaşası ise sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına rağmen Uludağ’a yıllardır beklenen altyapı hizmeti, kongre merkezi, futbol sahaları, otoparklar, sosyal tesisler, yeni pist alanları ve yeni ulaşım sistemi yetki karmaşası yüzünden inşa edilemedi.

Orman Su İşleri Bakanlığı yetkiyi Büyükşehir Belediyesi’ne vermezken, Ankara’dan da Uludağ için hiç bir adım atılmış değil. Hafta sonu Uludağ’da yaşanan otopark çilesi de merkezi yöntemle bu sıkıntıların çözülemeyeceğini birkez daha gözler önüne sermiş oldu.