Uludağ yaz aylarında da turizmin gözdesi olacak

Uludağ yaz aylarında da turizmin gözdesi olacak :Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla artık yaz aylarında cazibe merkezi haline geldi.

Bursa’nın turizm pastasından aldığı payın artırılması hedefiyle, kentin sahip olduğu tüm doğal değerleri ön plana çıkaran yatırımlara ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın sadece kışın değil 12 ay boyunca turizme hizmet vermesi için tasarladığı projeleri bir bir hayata geçiriyor. Bu projelerin en önemlisi oluşturan teleferiğin yenilenmesiyle artık yerli ve yabancı turistlerin 20-25 dakikalık konforlu bir yolculukla Oteller Bölgesi’ne ulaşması sağlanırken, teleferik istasyonlarının bulunduğu alanlarda birbirinden cazip yaşam alanlarına dönüştürülüyor. Oteller Bölgesi’ndeki Kurbağa Kaya İstasyonu’ndaki çevre düzenlemeleri de tamamlanırken, buraya kurulan bungee jumping trambolin ile şişme oyun parkuru çocuklara keyifli anlar yaşatırken, gösteri grupları da yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Bursa Teleferik A.Ş. Genel Müdürü İlker Cumbul ile birlikte yeni bir yaşam alanına dönüşün Oteller Bölgesi’ndeki Kurbağa Kaya İstasyonu’nu gezdi. Bursa’nın turizm kenti olması yolundaki çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, bu alanda Bursa’nın en önemli değerinin Uludağ olduğunu ve verilen yetkiler doğrultusunda hem alt yapı hem de üst yapı anlamında çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Uludağ’a yapılan en önemli yatırımın teleferiğin yenilenmesi ve oteller bölgesine kadar uzatılması olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “İstasyonların düzenlenmesi çevre düzenlemeleri de tamamlandı. Bununla birlikte Uludağ, daha önemli bir cazibe merkezi haline geldi. Bulunduğumuz Oteller bölgesinde daha önce hiçbir şey yoktu. Şimdi ise istasyon binası, çevre düzenlemeleri, çocuklar için lunapark tarzı oyun alanları yeni bir yaşam alanı oluştu. Sadece kayak mevsiminde değil, yazın da trekking ve tırmanma sporları meraklıları için önemli bir merkez oldu. İzinler alındıkça yeni aktivite alanları oluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.