Uludağa rekor araç girişi

Uludağa rekor araç girişi :Kış turizminin merkezi Uludağ’a 31 Ocak 2016 Pazar günü rekor araç girişi gerçekleşti. Bir günde Karabelen’deki Uludağ Milli Parkı kapılarından toplam 6 bin 100 adet araç yaklaşık 70 bin lira ücret ödeyerek giriş yaptı.

Orman 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, öğle saatlerinde 4 ayrı gişe memuru makbuz keserek ücret almasına rağmen, 3 kilometre aşağıdaki Yeşil Tarla mevkiine kadar kuyruk oluştu. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Uludağ Orman Milli Parkı tarihinde rekor bir araç girişi ile karşılaştıklarını belirterek, ilk defa bir günde 6 bin aracın üzerinde gişelerden geçtiğini söyledi.

Uludağ’a son yıllarda Orman Bakanlığı ve Karayolları’nın yaptığı yatırımlarla bu kadar aracı Milli Park içerisine alabildiklerini belirten yetkililer, “Şu anda Uludağ’da iki ayrı noktada ihalesi yapılan 900 araçlık otopark tesislerini önümüzdeki kış sezonuna kadar hizmete almayı planlıyoruz. Ayrıca kara yolunun yaz aylarında yenilenip genişletilerek asfaltlanması ile oteller bölgesinde araçların hareket kabiliyeti arttı. Yolun iki tarafına araç park edilmesine rağmen, karla kaplı dönemlerde bile yolda gidiş geliş araç trafiği sürüyor. Bu kadar yoğun ilginin olduğu bir dönemde trafiğin jandarma ekiplerinin de gayretleri ile hareket ettirilmesi bir başarıdır. Araç sayısındaki rekoru yaz aylarında da kıracağımızı düşünüyoruz. Çünkü Uludağ yaz kış vatandaşlardan büyük rağbet görüyor. Arap turistlerden yerli turistlere kadar büyük ilgi var. Teleferik yenilenmesine rağmen orada da kuyruk oluşuyor. Uludağ hak ettiği alakayı görüyor” dedi.

Bu arada Uludağ’daki yaklaşık 6 bin yatak kapasiteli tesislerde yarı yıl tatilinde yer bulmak zor. Zirvedeki oteller dolduğu için kayakseverlerin bazıları Bursa’daki otellerde kalıyor.