Uludağda telesiyejlerde 35 kişi mahsur kaldı

Uludağda telesiyejlerde 35 kişi mahsur kaldı :Uludağ’da, kayak yapmak için pist başına çıkmak isteyen 35 kişi, telesiyejin arızalanması sonucu havada mahsur kaldı. Jandarma ve AFAD ekiplerinin 3 saat süren çalışması sonucu mahsur kalanlar kurtarıldı.

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ 1. oteller bölgesinde sabah saat 10.30 gibi telesiyejin arızalanması sonucu 35 vatandaş telesiyejde mahsur kaldı. Telesiyejin durmasıyla panik yaşayan onlarca vatandaş telefonları ile jandarmadan yardım istedi.

Olay yerine çok sayıda UMKE, AFAD ve JAK timleri gönderildi. Yapılan 3 saatlik operasyonun sonunda mahsur kalan vatandaşlar AFAD, UMKE ve JAK timlerinin beline bağladığı halatlar ile mahsur kaldıkları onlarca metre yükseklikten kurtarıldı. Telesiyejden indirilen 35 kişi otellerine götürüldü.Telesiyejden indirilenlerin sağlık durumlarının da iyi olduğu bildirildi.

Telesiyejde mahsur kalan bir vatandaş, “10.30 gibi telesiyeje bindik, telesiyeje biner binmez durdu. Durduktan 30 dakika sonra jandarmayı aradım. Kaldıktan 1 saat sonra vatandaşları kurtarmaya başladılar. 3 saat mahsur kaldık. Hava çok soğuktu donmaktan korktuk” dedi.