Üniversitelilere Yıldıztepe’de Kayak Eğitimi

Üniversitelilere Yıldıztepe’de Kayak Eğitimi :Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Yıldıztepe’de, üniversite öğrencilerine kayak eğitimi veriliyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan 35 öğrenci, Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde 4 akademisyen eşliğinde eğitim alıyor.

AKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adem Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak eğitimi için Yıldıztepe’ye geldiklerini söyledi.

Ilgaz Dağı ve Yıldıztepe’yi öğrendikten sonra kayak derslerini burada vermeye başladıklarını dile getiren Poyraz, “3 yıldır kayak derslerimizi burada veriyoruz. Yıldıztepe’de birçok pist bulunuyor. Her düzeydeki kayaksever için uygun pistler var” ifadelerini kullandı.

Buradaki eğitimin bir hafta süreceğini anlatan Poyraz, “Yıldıztepe kayak turizmi açısından çok güzel. İnsanlar gelip güzel bir kış tatili yapabilir. Biz de kaldığımız sürece bu güzelliğin tadını çıkarıyoruz” dedi.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım da Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin de yaklaşık 10 yıldır Yıldıztepe’de eğitim aldığını belirtti.

Yarım, ilerleyen süreçte yeni öğrencilerin de eğitim için Yıldıztepe’ye gelmesini beklediklerini kaydetti.