Üniversitelilerin kayak dersi

Üniversitelilerin kayak dersi :Erzurum`daki Atatürk Üniversitesi spor Bilimleri Fakültesi`nin 2`nci sınıf öğrencilerine Palandöken Kış Sporları Merkezi`nde kayak dersi veriliyor. Denizden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken`in 2 bin 400 rakımındaki Polat Erzurum Resort Otelin pistlerinde profesyonel kayakçı 5 öğretim üyesi eşliğinde kayak dersi alan 400 öğrenci, çok şanslı olduklarını söyledi.

Türkiye`nin önemli kayak merkezleri arasındaki Palandöken`de sezonun açılmasıyla birlikte, Spor Bilimleri öğrencilerinin en çok sevdiği kayak dersleri başladı. Bir hafta boyunca gruplar halinde üniversiteye ait otobüslerle Palandöken`e taşınan öğrenciler burada, hocaları ile birlikte günde toplam 6 saat kayak dersi alıyor. Üniversiteye ait kayak malzemelerini Palandöken`deki Karspor tesislerinde giyinen öğrenciler, Polat Erzurum Resort Otel`in lift ve suni karlama altyapısına sahip pistlerini hiçbir ücret ödemeden kullanıyor. Türkiye`nin dört tarafından Erzurum`a gelen ve hayatında ilk kez kayak malzemesi ile tanışan üniversite öğrencileri yıllarını kayağa veren ve milli takım eski sporcuları olan öğretim üyeleri Atakan Alaftargil, Tuğrulhan Şam, Davut Budak, Orcan Mızrak ve Fatih Kıyıcı yetiştiriyor. Her yıl ikinci sınıf öğrencilerine bir hafta kayak dersi verdiklerini anımsatan Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Orcan Mızrak, şöyle konuştu:

`Kayak, fakülte ikinci sınıf öğrencilerin aldığı zorunlu bir derstir. Her yıl düzenlediğimiz kayak dersine yaklaşık 400 öğrenci katılıyor. Derslerde temel eğitimden başlayarak yürüme, tırmanma, kar sabanı, dönüş gibi birçok teknik öğretiliyor. Kış sporlarında öğrencilere buz sporları da veriliyor. Atatürk Üniversitesi Spor Bilimlerinden mezun olan her öğrenci, kayak ve buz pateni yapmasını biliyor. Bu konuda bize her zaman desteklerini veren Karspor ve Polat Resort Otel`e teşekkür ediyoruz. Yıllardır hiçbir ücret almadan bizlere destek oluyorlar.`

Erzurum`a Bartın`dan geldiğini söyleyen Hülya Geyik, Erzurum`da okuduğu için kendini şanslı gördüğünü bildirdi. Hülya Geyik, `Palandöken`de saati yaklaşık 200 lira olan kayak dersini biz ders olarak görüyoruz. Hem de ne kayak malzemesi almak ne de kiralamak zorunda kalıyoruz. Hepsi üniversitemiz tarafından karşılanıyor. Kayağın yanında buz pateni ile kaymayı da öğreniyoruz. Bizden çok önce mezun olanlarla konuştuğumuzda değil burada kayak yapmak Palandöken`e gelmemişler bile. Bende ilk dersimde çok korktum ve heyecan yaptım. Ama hocalarım sayesinde şimdi çok iyi bir kayakçı oldum` dedi.