Urfaya Teleferik yapılacak

Urfaya Teleferik yapılacak :Karaköprü ilçesinin vizyonel projeleri arasında yer alan Teleferik Projesi’nin hayata geçirilerek bir an önce tamamlanması için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi çalışmaya ortak oldu. Projenin değerlendirildiği toplantıya katılan Başkan Nihat Çiftçi, “Amacımız Şanlıurfa’ya hizmet etmektir” dedi.

Şanlıurfa’nın her geçen gün daha da gelişmesi için çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, bu kez Karaköprü Belediyesi’nin vizyonel projeleri arasında yer alan Teleferik Projesi için devreye girdi. Projenin bir an önce hayata geçirilerek tamamlanmasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, projeye yüzde 50 oranında ortak olarak çalışmayı Karaköprü Belediyesi ile birlikte yürütecek.

İki kilometrelik güzergahtan oluşacak ve Akbayır Mahallesi ile Esentepe’yi birbirine bağlayacak projede 2 istasyon binası ve 10’ar kişilik 20 kabinden oluşan hat yer alacak.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, “PROJE TÜM ŞANLIURFA’YA HİTAP EDECEK”
Projede gelinen son gelişmeleri değerlendirmek için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve belediye çalışanları ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Bizim tek amacımız var o da: Şanlıurfa’ya hizmet etmektir” dedi.

Projenin hayata geçmesi ile birlikte hizmetten sadece Karaköprü değil Haliliye ve Eyyübiye ilçesinde yaşayan tüm vatandaşların yararlanacağını sözlerine ekleyen Başkan Nihat Çiftçi, “Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli ve çalışma arkadaşları ile birlikte bir değerlendirme yaptık. Karaköprü ile özdeşleşen Teleferik Projemiz vardı. Bunu defalarca biz Metin Başkanımız ile birlikte değerlendirdik ve bugün nihai bir karara vardık. Bu projeyi Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi yüzde 50 şeklinde ortak yapım kararı aldı. Ki bu proje sadece Karaköprü için değil Haliliye ve Eyyübiye’ye de hitap edecek. 2-2.5 yıldır bu projenin üzerinde emek sarf eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’mızın birliği ve beraberliği açısından da alınan kararın çok önemli bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

BAYDİLLİ, “BAŞKANIMIZ NİHAT ÇİFTÇİ’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Toplantıda Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise projenin ilçenin gelişimi açısından önemli olduğunu söyledi. Başkan Baydilli, “Teleferik Projemiz Karaköprü’müzün vizyon projelerinden biridir. Daha önce planlanmış ve bugüne kadar getirilmiş. Büyükşehir Belediyemizin gerek orada kent ormanı yapması gerekse 30 dönümlük çocuk oyun alınan denk gelmesinden dolayı Büyükşehir’le ortak yapma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi bizi kırmayarak üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptı. Bize ortak olmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür ediyorum. İnşallah projemizi tamamlayıp kent ormanı, çocuk oyunu ile birlikte halkımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.