Uzungöl teleferik projesi hala onaydan çıkmadı

Uzungöl teleferik projesi hala onaydan çıkmadı :İki yıldır tartışılan Uzungöl teleferiği hala onaydan çıkmadı

SANKİ TURİZMDE ZORLANACAĞIZ

Turizimle kalkınmayı hedefleyen Trabzon turizme yönelik somut hiçbir adım atamazken, iki yıldır yapımı yılan hikayesine dönen Uzungöl Teleferiği’nde hala sıkıntı yaşanıyor. Teleferik projesinin yapımcısı İşadamı Şükrü Fettahoğlu, hala projenin onayını beklediklerini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’a başbakan olarak son gelişinde Meydan’da yaptığı konuşmada ‘Uzungöl teleferik projesi hayırlı olsun.’ demişti. Ne yazık ki hala sonuç alamadık.”dedi.

ONAY BU AY MUTLAKA ÇIKMALI…

ÖZELLİKLE Arap turistlerin teleferik için Ordu’ya yöneldiği bir süreçte Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri Uzungöl’de 2 yıldan beri bir projenin hayata geçirilememesi turizmin geleceğini de kısmen gösteriyor. Prosedürlerin hala tamamlanmadığını belirten Fettahoğlu, “Bu ay içinde prosedür tamamlanır ve gelecek ay kazmayı vurabilirsek, sonbaharda işletmeye açabiliriz.” dedi. Haldizen Deresi ile Sarıkaya Tepesi arasında 3540 metrelik teleferik hattının 3 istasyondan oluştuğu kaydedildi.

UZUNGÖL Teleferik Projesi’nin yapımcısı işadamı Şükrü Fettahoğlu, projenin onayını beklediklerini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’a Başbakan olarak son gelişinde Meydan’da yaptığı konuşmada ‘Uzungöl Teleferik Projesi hayırlı olsun’ demişti. Eğer projede bir sorun olurda sıkıntıya düşersek yanına gideceğiz” dedi.

Fettahoğlu, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Uzungöl’de Haldizen deresi ile Sarıkaya Tepesi arasında 3540 metrelik teleferik hattı için ihaleler dahil her türlü işlemin tamamlandığını belirterek, projemiz şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onay bekliyor. Geçtiğimiz hafta düzenlenen turizm konulu toplantıda şehrimizin Bakanı Sayın Süleyman Soylu bize projeye olumlu bakıldığını söyledi. Ancak biz yine de daha önce yaşadığımız tecrübelerden dolayı biraz temkinli ve biraz da endişeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan olarak Trabzon’a son gelişinde Meydan’ında yaptığı konuşmada, ‘Uzungöl Teleferik Projesinin ihalesi yapılmıştır, hayırlı olsun’ demişti. Bu saatten sonra bir sıkıntımız olursa biz de yanına gideceğiz” ifadelerini kullandı.

İLK MALİYET 50 MİLYON LİRA

Projenin ilk yatırım maliyetinin 50 milyon lira olduğunu ifade eden Fettahoğlu, prosedürlerin tamamlanması halinde ilk kazmayı bu ay içinde vurabileceklerini söyledi. Fettahoğlu, ‘Bugün kazmayı vurursak sonbaharda da işletmeye açacağız” dedi. Haldizen Deresi ile Sarıkaya Tepesi arasında 3540 metrelik teleferik hattının üç istasyondan oluştuğunu hatırlatan Fettahoğlu, “Kalkış istasyonunun yanında Meşebaşı (Pladi Mezrası) ikinci istasyon ve Sarıkaya Yaylası’nda da üçüncü istasyon olacak” ifadelerini kullandı.

Fettahoğlu, projenin yapımında her aşamada Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün kendilerine büyük destek verdiğini belirterek kendisine teşekkür etti.