Vali Köşger Haserek Kayak Tesisini İnceledi

Vali Köşger Haserek Kayak Tesisini İnceledi :Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Haserek Kayak Tesisinde incelemelerde bulundu.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Gençlik ve Spor Bakanlığınca Hesarek Dağı üzerinde yaptırılan Haserek Kayak Tesisinde incelemelerde bulundu. Köşger, tesis hakkında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan’dan bilgi aldı.

Köşger, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’deki kayak tesisleri arasında en uzun süre kar tutan ve en iyi kayak pistlerinden birinin Bingöl’de olduğunu, özel sektörün ilgi göstermesiyle Haserek Kayak Tesisinin Bingöl’e ciddi ivme kazandıracağını söyledi.

Köşger, şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımızın ve sporcularımızın en iyi şekilde faydalanması için yaklaşık 20 milyon TL harcanarak bir kayak tesisi yapıldı. Olması gereken çok güzel bir tesis kuruldu. Burası kayak için en uygun olan bölgedir. Türkiye’deki ve dünyadaki birçok pisti denemiş sporcu arkadaşlarımız en iyi pistin Bingöl’de olduğunu ve bu ayarda çok az pist olduğunu bize söylediler. Burada bir konaklama tesisimiz var ve özel sektörde buraya ilgi gösterip 5 yıldızlı oteller yaparlarsa, Haserek Kayak Tesisleri Bingöl’e çok ciddi bir ivme kazandıracaktır. Burada son teknolojik cihazlar kullanıldı.”

“Bingöl’de güvenlik sorunu yok”

Bingöl’ün güvenli iller arasında yer aldığını vurgulayarak, sporuları Bingöl’a davet eden Köşger, şöyle devam etti:

“Burada hali hazırda 70 kişinin konaklayabileceği bir tesisimiz mevcut. Burada çok uzun bir pist var, aynı anda çok sayıda sporcuya hizmet edebilecek şekilde lift, teleferik ve benzeri imkanlar var. Dolayısıyla ben Haserek Kayak Tesisinin sadece Bingöllülere değil, Bingöl’e komşu olan iller başta olmak üzere tüm ülkemize hizmet edebileceğini düşünüyorum. Bingöl İstanbul’a çok uzak değil, uçakla 1,5 saatlik bir mesafede ve Bingöl merkezden Haserek Kayak Tesislerine de araçla yarım saatte ulaşılabilir. Haserek Kayak pisti, Türkiye’deki pistler arasında en uzun süre karın kalacağı bir yer. Profesyonel kayakçıları ve bu işten zevk alanları Bingöl’e davet ediyorum. Onları ağırlayacak her türlü imkan hem şehir merkezinde var hem de kayak tesisinde var.’

Köşger, açıklamanın ardından kar motoruyla kısa gezinti yaptı.

Bu arada, Türkiye’nin en uzun sezonlu kayak tesislerinden olacağı belirtilen merkezde 4 pist ve 70 yatak kapasiteli otel yer alıyor.