Vali Nayir, Muratdağı Termal Kayak Merkezini inceledi

Vali Nayir, Muratdağı Termal Kayak Merkezini inceledi :Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Gediz ilçesindeki Murat Dağı termal kayak merkezinde incelemelerde bulundu.

Murat Dağı termal turizm merkezinde yürütülen çalışmaları inceleyen Nayir, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezin tarihi, kültürel ve spor yönünden sunduğu imkan ve değerlerin iyi tanıtılması gerektiğini söyledi.

Murat Dağı’nın kaplıcalar bölgesinde çalışmaların devam ettiğini belirten Nayir, şöyle konuştu:

“Burada konaklama için apart moteller, seyir teraslı kafeterya tamamlanarak hizmete sunulmuştur. Bunların dışında, yaklaşık 2 bin 500 yatak kapasitesine sahip tesislerin ihtiyacını karşılayabilecek sıcak su rezervinin bulunmuş olması da buranın kıymetini daha da artırmıştır. Murat Dağı’nı diğer kayak merkezlerinden ayıran çok önemli bir husus var. Vatandaşımız buraya geldiğinde orman havası, kayak merkezi ve termal suyu aynı anda kullanabilme imkanına sahip. Elimizdeki bu değeri hem turizme hem de ekonomiye kazandırabilmeliyiz. Bunun için gereken maddi ve manevi desteği vermeye hazırız.”

Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu’ndan da bölgeyle ilgili bilgiler alan Nayir, Dokuz Çam ve Kirazlı yaylalarındaki evler ile Türkiye İzcilik Federasyonu Murat Dağı Tesisleri’ni gezerek, Murat Dede Türbesi’ni ziyaret etti.

Vali Nayir’e AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Gediz Kaymakamı Avni Kula ile ilgili daire müdürleri eşlik etti.