Valilik Sarıkamış Güvenlik Bölgesi yazısını kaldırdı

Valilik Sarıkamış Güvenlik Bölgesi yazısını kaldırdı :Kars’ın kristal kar ve sarı çam ormanları ile eşsiz kayak merkezi Bayraktepe’de beklenen gelişme kış turizminin bittiği bugünlerde yaşandı. Kars Valiliği aylardır Sarıkamış için yaptığı ‘Güvenlik Bölgesi’ uyarısını resmi sitenin üst manşetinden kaldırdı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Zülküf Koçak ve turizmcilerin tepkilerine rağmen son günlere kadar devam eden uyarının kaldırılmasının ardından Vali Günay Özdemir Sarıkamış’ı ziyaret etti. Valilik’ten yapılan açıklamada, “Vali Günay Özdemir, dünyanın ve Türkiye’nin sayılı ve önde gelen kayak merkezlerinden olan Sarıkamış kayak merkezinde incelemelerde bulundu yetkililerden bilgi aldı.” denildi.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Selim Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Erdinç Dolu ile birlikte Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeki bütün telesiyejlerin çalışmalarını incelediği kaydedilen Vali Özdemir’in çalışanlarla da sohbet ettiği paylaşıldı.

Kayak merkezindeki vatandaşlarla da sohbet ettiği aktarılan Vali’nin, vatandaşların istek ve şikayetlerini dinlediği iletildi. Kayak merkezindeki bütün pistlerin kayak severlerin hizmetinde olduğunu, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtilen açıklamada şu anda Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının 160 cm olduğu vurgulandı. Açıklamada Vali’nin herkesi sarı çam ormanları içinde ve kristal karda kaymanın zevkini tatmaya davet ettiği de kaydedildi.