Vorobyovy Gory, Lujniki stadyumuna teleferikle bağlanacak

Vorobyovy Gory, Lujniki stadyumuna teleferikle bağlanacak :Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Marat Husnullin, bu sene Moskova’da Vorobyovy Gory ile Lujniki stadyumu arasına teleferik inşaatının başlayacağını bildirdi.

Teleferik yolunun projelendirme çalışmasının yatırımcı tarafından bu sene bitirileceğini kaydeden Husnullin,” 2018’de Moskovalılar teleferik yolunu kullanacaklar” dedi.

Husnullin, daha önce teleferik hattının inşa edilmesi için Lujniki ve Vorobyovo sahil yolu üzerinden teleferik istasyonunun yapılması ve direklerinin dikilmesi için üç arsanın ayrıldığını bildirdi. “Vorobyovy Gory-Lujniki” teleferik hattı inşaatı daha önce var olan altyapı tesislerinin rekonstrüksiyonuyla başlayacak. 1953 yılında yapımı tamamlanan ancak şu anda atıl durumda olan kayak pisti yeniden yapılandırılacak, teleferik hattı Lujniki stadyumunun olduğu Moskova nehrinin diğer sahiline kadar uzatılacak. Teleferik, gezi, ulaşım ve kış sezonunda kayakçıları yukarı çıkarmak gibi üç sorunu da çözecek. Yapılacak teleferik hattının uzunluğu 737 metre olacak.