Yama Dağı Kayak Merkezinde son durum

Yama Dağı Kayak Merkezinde son durum :Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Hekimhan İlçesi sınırlarına yaptırılan Yama Dağı Kayak Merkezi bu kış sezonu da faaliyete geçmeyecek. Yeni ödeneklerle birlikte ulaşım ve tesis eksiklikleri giderilecek merkezin kullanılabilir duruma gelmesi 2017 sonunu bulacak.

Malatya’da hem kayak sporlarının gelişmesini hem de kış turizminin ilgi görmesini sağlayacak olan Yama Dağı Kayak Merkezi’nin bu kışa da yetiştirilemeyeceği öğrenildi. Faaliyete geçtiği takdirde bölgede önemli bir eksikliği giderecek Kayak merkezini Sivas, Kahramanmaraş, Erzincan’da kullanabilecek. Sivas ve Hekimhan arasında yer alan 2500 metre rakımlı Yama Dağı’nda yer alan Kayak Merkezi Malatya’da kış sporlarına ilgiyi de artıracak.

ARA YOL VE TESİSTE SIKINTI VAR!

Büyük ölçüde tamamlanan merkezde teleferik ve 70 kişilik bir otel bulunuyor. Kayak tesislerini, henüz yapım işi ve çevre düzenlemesi tam olarak yapılmadığı için müteahhit firmadan teslim almayan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü eksiklerin tam olarak bitirilmesini bekliyor. Kayak merkezindeki bir başka sorun ise ulaşım ağının henüz tamamlanamamış olması. Malatya – Sivas Karayolu’nun 110. Kilometresi ile kayak merkezi arasındaki ulaşımı sağlayacak ara yol kış aylarında hizmet verebilecek seviyede değil. Yaklaşık 18 kilometrelik bu yolun tek gidiş, tek geliş şeklinde çakıl asfaltla kaplama işlemi yapılmadığı için kış aylarında 2 metreye yakın kar alan merkeze ulaşım imkansız hale geliyor.

DEVREYE BAKANLIKLAR GİRDİ!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni çıkartılan bir destekle 18 kilometrelik ara yolun maliyeti bu bakanlık tarafından karşılanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ise tesisin eksik kalan bölümleri için yeni bir ihaleye çıkarak, çevre düzenleme işi, pist, alet ve bakım elemanları gibi diğer alt yapıyı tamamlayacak. Tüm bu eksiklerin giderilmesi ise 2017’nin sonunu bulacak.