Yangında Zarar Gören Muratdağı Termal Kayak Merkezi Tesisleri Tekrar Yapılacak

Yangında Zarar Gören Muratdağı Termal Kayak Merkezi Tesisleri Tekrar Yapılacak :Kütahya’nın Gediz ilçesinde, geçtiğimiz cumartesi gecesi yanan Muratdağı Termal Kayak Merkezi Sosyal Tesisleri tekrar yapılarak halkın hizmetine sunulacak.

İki bin metre yükseklikte bulunan Muratdağı Termal Kayak Merkezi Sosyal Tesislerinde, bacanın tutuşması sonucu çıkan yangında 1 prefabrik kafeterya, 4 adet depo ve 4 adet konteynır ile birlikte burada bulunan 1 adet 32 KW gücündeki jeneratör ve 50 adet kayak takımı tamamen yanarak kullanılmaz hale gelmişti.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Gediz Kaymakamı Avni Kula, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Uğur, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen ile birlikte yanan sosyal tesislerde inceleme yaparak konuyla ilgili çok yönlü soruşturma başlatılması talimatı vermişti. Jandarmanın yangınla ilgili soruşturması devam ederken, kayak merkezinde yangın nedeniyle ara verilen sportif faaliyetlere tekrar başlanacağı bildirildi.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, “23-24 Ocak 2016 tarihinde Cumartesiyi Pazar gününe bağlayan gece, Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde meydana gelen talihsiz bir olay neticesinde, sosyal tesisler ve kayak malzemelerinin bulunduğu depolar yanmıştır. Soba bacasından çıktığı tahmin edilen yangın sonucunda can kaybı yaşanmamış ancak maddi hasar meydana gelmiştir. Konuyla ilgili olarak çok yönlü soruşturma başlatıldı. Maddi hasar meydana gelen ve yangında sosyal tesisler ile kayak malzemeleri ile birlikte bu malzemelerin bulunduğu depolar tamamen yanmış ve kullanılamaz hale gelmiştir. Kütahya Valiliği, Gediz Kaymakamlığı ve Gediz Belediyesi tarafından talihsiz kaza sonucu kullanılamaz hale gelen Termal Kayak Merkezi daha modern bir şekilde tekrar yapılarak halkımızın hizmetine sunulacaktır. Bu olay nedeniyle bizleri telefonla ulaşarak geçmiş olsun dileklerini sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.