Yedigöller Milli Parkında Araç Yoğunluğu Teleferikle Önlenecek

Yedigöller Milli Parkında Araç Yoğunluğu Teleferikle Önlenecek :Bolu’da bulunan, doğal güzellikleriyle ünlü Yedigöller Milli Parkı’nda, araç yoğunluğunun önlenmesi için teleferik hattı kurulması planlanıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Bolu Belediyesince yurt içi ve yurt dışından binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Yedigöller’in geleceğe taşınması amacıyla çalışma başlatıldı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kurumda gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin göz bebeği Yedigöller Milli Parkı’nı özellikle sonbaharda, dünyanın dört bir tarafından binlerce fotoğraf tutkunu ile doğaseverin ziyaret ettiğini vurgulayan Yılmaz, bölgenin zarar görmemesi için bazı çalışmalar yapmayı planladıklarını belirtti.

Yedigöller’e Bolu, Mengen ve Zonguldak’ın Devrek ilçesinden olmak üzere 3 farklı güzergahtan ulaşılabildiğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Yedigöller’de belki de 10 bin kişiyi aynı anda dolaştırabileceğimiz bir alan var. Ama araçlar da milli parka girdiğinde işin içinden çıkılmaz hale dönüşüyor. Bolu’dan gidiş yolunda ‘Ayıkayası’ denilen bir bölge var. Oraya bin araçlık bir otopark, sosyal tesisler, hatta belki kalacak yerleri yapıp, oradan aşağıya teleferikle inilmesini sağlarsak hem araç trafiğini kesmiş hem yoğunluğu azaltmış oluruz hem de gelen herkesin Yedigöller’in güzelliklerini görmesine imkan sağlarız. Aynı şekilde hem Mengen hem de Zonguldak tarafındaki girişlere de otopark yapmayı planlıyoruz.”

Planladıkları 7 kilometrelik teleferik hattı ve otopark projesi konusunda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileriyle fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Yılmaz, “Türkiye’nin önemli doğal güzelliklerinden birisi olan Gölcük’ün planlamasının onayını bitirdik. Bundan sonra Gölcük belki de ilk planlı gelişecek alan olacak. Yedigöller ile ilgili de bakanlık çalışmalarını sürdürüyor.” diye konuştu.

Öte yandan, Ayıkayası’nın zirvesine cam teras yapılarak, tatilcilere doğayı izleme ve fotoğraflayabilme imkanı sağlanacağı da bildirildi.