Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı Bakımdan Geçti

Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı Bakımdan Geçti :Ankara Büyükşehir’in yaptığı Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı baştan sona kontrolden geçirildi. 4 kilometrelik hattın bataryaları değişti, halat ve kabin kontrolleri yapıldı

Yapımı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı, rutin bakımlarına ek olarak, uzmanlarca baştan sona kontrolden geçirildi. Yaklaşık 2 yıldır başkentlileri ücretsiz olarak Yenimahalle Metro İstasyonu’ndan Şentepe’ye çift yönlü olarak taşıyan 3,2 kilometrelik Türkiye’nin ilk toplu taşım amaçlı teleferik hattında 1500 işletim saatlik rutin bakımlar dışında, her gece kabin ve halat kontrolleri yapılıyor.

BATARYALARI DEĞİŞTİRİLDİ
EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, teleferiğin bakımından sorumlu yetkili firmanın, halat üzerinde işletim sistemleri kontrollerini de yaptığını belirterek, “Bu kapsamda teleferik hattının direklerinde bulunan yaklaşık 1,5 tonluk bataryaları değiştirildi” dedi. Yetkililer, hem rutin hem de ayrıntılı bakımlar kapsamında halat ve kabin kontrollerinin yapıldığını, kapı ayarlarının, halat tutucuların, sürüş ve frenleme sistemlerinin kontrollerinin de yapıldığını kaydetti.

HAVADAN, GÜVENLİ SEYAHAT
EGO yetkilileri, Türkiye’nin toplu taşım amaçlı ilk teleferik hattı olan Yenimahalle- Şentepe teleferiğinde başkentli vatandaşların hem güvenli hem de hızlı seyahat keyfi yaşayabildiklerini ifade etti.