Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nın Bakımına 15 Temmuz Darbesi

Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nın Bakımına 15 Temmuz Darbesi :Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nın 15 günlük ‘yıllık bakımı’, yetkili İtalyan firmanın, 15 Temmuz darbe girişimini öne sürerek, teknik ekibini Türkiye’ye geç göndermesi nedeniyle aksadı. Kabinleri, 34 gündür havada asılı duran teleferikteki çalışmaların 15 gün sonra tamamlanacağı açıklandı.

Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı, yıllık bakım gerekçesiyle seferlerinin durdurulduğu ilk gün olan 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi nedeniyle bir ayı geçkin süredir hizmet veremiyor. Yenimahalle Metro İstasyonu ile Şentepe arasında yolcu taşımacılığı yapan teleferiğin seferleri, 15 günlük yıllık bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 15 Temmuz sabahı durduruldu. EGO Genel Müdürlüğü hem internet sitesinden hem de teleferik istasyonlarına astığı duyurular ile teleferiklerin bakıma alındığını kaydetti. Duyuruda, “Yenimahalle-Şentepe Teleferik işletmemizin yıllık bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bir süre hizmet veremeyecektir” ifadelerine yer verildi. Bölgede ulaşımın aksamaması için 4 ring otobüsü, saat 06.30 ile 20.20 arasında her yarım saatte bir teleferik istasyonları güzergâhında ücretsiz sefer yapmaya başladı.

FİRMA EKİPLERİNİ GÖNDERMEDİ

Ancak seferlerin durdurulduğu ilk günün akşamında yaşanan darbe girişimi, çalışmaların aksamasına sebep oldu. Teleferik hattını yapan Leitner Ropeways adlı İtalyan firma, 15 Temmuz darbe girişimini sebep göstererek, bakımı yapacak teknik ekibini Türkiye’ye göndermekten vazgeçti. EGO yetkilileri ile firma arasındaki devam eden ikna çalışmaları neticesinde bakım ekibi, dün Ankara’ya gelerek, çalışmalara başladı.

‘KORKTULAR, İKNA EDEMEDİK’

15 gün sürmesi planlanan çalışmaların bir aydır tamamlanmaması ise vatandaşların tepkisine neden oldu. Kabinleri, 34 gündür havada asılı duran teleferikteki çalışmaların dün başladığını belirten EGO yetkilileri, şunları söyledi:
“Çalışmanın başladığı gün 15 Temmuz darbe girişimine denk geldi. Bakımı yapacak olan yetkili İtalyan firmanın ekipleri, darbe girişimi olunca gelemediler. Korktular, ikna edemedik. Bugün (dün) geldiler. Dolayısıyla çalışmalar da yeni başladı. En geç 15 güne teleferiği hizmete açmış olacağız.”