Yıldız Dağı kayakseverleri bekliyor

Yıldız Dağı kayakseverleri bekliyor :Sivas’ta geçtiğimiz yıl açılışı yapılmış olan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde günübirlik tesislerin ve öbür yatırımların bitirmesinin sonrasında merkez kayakseverleri bekliyor.

Sivas İl Özel İdaresi, Kültür Turizm Bakanlığı ve öbür müesseselerin desteğiyle yapılmış olan Sivas’a 50 km uzaklıktaki Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde günübirlik tesisler, kayak pistleri ve öbür yatırımlar bitti .Kar turizmin yeni gözde mekanlarından biri haline gelmesi beklenen merkezde amaç Türkiye’deki kayak merkezleri arasına önce 5 içinde yer almak olarak açıklandı . 2 bin 552 metre yüksekliği yer alan Yıldız dağına kayak pistlerinde kar kalınlığı bir metreyi geçerken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 2 metreyi buldu. Hafta sonu tahmini 10 bin kişi ağırlayan merkez kayakseverlerin de yeni gözde mekanı haline geldi.

Buruciye A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Altun yaptığı bildiride , “Geçen yıl mekanik tesislerini bitirmiş olduğumuz Yıldız Dağı Kış Turizm Merkezinde bu sene bakımından 100 yataklı otelimiz, 2 günübirlik tesisimiz, 2 kütük evimiz bitmiş durumda ve kayakseverlerin hizmetine açmış vaziyetteyiz ” diye konuştu .

Merkeze yoğun bir alaka olduğunu vurgulayan Altun, “Sivas merkezi ve çevre illerden buraya çok fazla alaka var. Tokat, Samsun, Amasya’dan hafta sonu iştirak eden oluyor. Bu yıl hizmet noktasında eksik olan hiçbir noksanımız kalmadı. Buz parkını bitirdik bir sonraki hafta da açılışını yapacağız” diye sohbet etti .

“KAYAK MERKEZLERİ ARASINDA HEDEFİMİZ İLK 5 ”
Türkiye’deki kayak merkezleri aralarında önce 5’e girmeyi amaçladıklarını ifade eden Altun, ” Hem teknik ekibiyle, hem yönetim ekibi, aynı zamanda tesislerin kalitesiyle çok kısa zaman içinde önce 5 içinde olacağımıza inanıyorum. Bunu amaçlıyoruz , başaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Altun, Yıldız dağında öğrencilere kayak eğitimi vereceklerini ve sporcu yetiştirmek için çalışacaklarını sözlerine ekledi.