Yıldız Dağı yapay karlama sistemine kavuşuyor

Yıldız Dağı yapay karlama sistemine kavuşuyor :Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan “Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nde artık ‘kar yağacak mı, yağmayacak mı’ diye bir tedirginliğimiz olmayacak. Sezon aralık ayında başlayıp martın sonuna kadar devam edebilecek, nitelikli bir sezon yaşayabileceğiz”

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin bu yıl yapay karlama sistemine kavuşacağını, hedeflerinin kayak merkezleri arasında ilk 5 arasında yer almak olduğunu belirtti.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde devam eden çalışmaları inceledi.

Merkezin 2016-2017 kayak sezonuna büyük bir titizlikle hazırlandığını aktaran Ayhan, merkezde devam eden çalışmalar tamamlandığında kayakseverlerin yeni sezonla birlikte önemli yeniliklere ve hizmetlere kavuşacaklarını kaydetti.

Ayhan, Yıldız Dağı’nda yapay karlama sistemlerinin bu yıl hizmete gireceğini ifade ederek, “Bu sene ilk su tutma işi başladı. Yaklaşık 50 bin metreküplük havuzumuz var. Yusufoğlan Göleti’nden buraya su basılmaya başlandı. Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nde artık ‘kar yağacak mı, yağmayacak mı’ diye bir tedirginliğimiz olmayacak. Sezon aralık ayında başlayıp martın sonuna kadar devam edebilecek, nitelikli bir sezon yaşayabileceğiz.” açıklamasında bulundu.

Yıldız Dağı’nın 3 yıllık yoğun ve hummalı bir hikayesinin olduğunu vurgulayan Ayhan, “Gece gündüz çalışıldı. Yaklaşık 42 kalem iş var burada. Sadece mekanik tesis, pist, otel, günübirlik değil, alt yapısı, kanalizasyonu, drenaj hatları, çevre düzenlemesi, güvenlik gibi birçok çalışma var. Dolayısıyla 3 yılda olağanüstü ve Sivas’a değer katan bir hizmeti kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Ayhan, Yıldız Dağı’nın bu kış çok daha farklı olacağını aktararak, şöyle devam etti:

“Bundan sonraki en büyük hedefimiz iyi tanıtım, iyi organizasyonlar yapmak ve buraya ulusal uluslararası yarışları alabilmek. Standartlarımız, alt yapımız buna uygun. İlerleyen dönemlerde Sıcak Çermik, Yıldız Dağı ve havaalanı arasındaki bağlantıyı güçlendireceğiz. İşletme kültürümüzü de daha üst seviyeye getirdiğimiz zaman Türkiye’nin en iyi kayak merkezinden biri olacağız. Hedefimiz kayak merkezleri arasında ilk beş sırada yer almak. Bu sadece afaki bir söylem değil. Alt yapımızı, diğer kayak merkezlerinin durumunu ve buradaki yapılan çalışmaların ayrıntılarını bildiğimiz için söylüyoruz. Bundan sonra Sivas’a ve bölge halkına iş düşüyor. Buraya sahip çıkmaları, değer ve önem vermeleri gerekiyor. ”

Yıldız Dağı’na 100 milyon liralık yatırım yapıldığını anımsatan Ayhan, Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” kapsamında Yıldız Dağı’na bungalov evler yapmayı planladıklarını da belirterek, “Dağı yaz ve kış 12 ay boyunca daha fonksiyonel ve alternatif kullanma noktasında da çalışmalar devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.