Yıldız Dağı, Yeni Kayak Sezonuna Hazırlanıyor

Yıldız Dağı, Yeni Kayak Sezonuna Hazırlanıyor :Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapılan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde yeni kayak sezonu için hazırlıklar sürüyor.

Sivas’ın prestij projesi olan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde sezonun sona ermesinin ardından başlatılan çalışmalar devam ediyor. Merkezde inşaatların büyük bir bölümünün tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesine önem veren İl Özel İdaresi kayak merkezinin meydanını, günübirlik tesislerin ve otelin çevresini küp taş ile döşemeye başladı. Tesis içerisindeki tüm bağlantı yollarını da asfaltlayarak mevcut oto parkı genişleten idare ekipleri ayrıca farklı bölgelere de otopark yaparak kayak severlerin hizmetine sunuyor.

Merkezde T-Bar, otel ve günübirlik iki tesisini birbirine bağlayan sistemi de hayata geçiren İl Özel İdaresi, bu düzenleme ile otel ve günübirlik iki tesisinde bulunanların diledikleri anda T-Bar’a anında ulaşarak kayak keyfini doyasıya yaşayabileceği imkanı sağlıyor. Yeni yağmur suyu hatlarının ve kanalların da yapıldığı tesislerdeki binalarda da onarım ve düzenleme çalışmaları da sürüyor. Ağaçlandırma çalışmalarının da devam ettiği kayak merkezinde şuana kadar pistlere 3 bin adet ladin ve çam fidanı dikilirken, Eylül ayında ise 50 bin adet fidanın daha toprakla buluşturulması planlanıyor.

Geçtiğimiz yıl tamamlanan çevre aydınlatmalarının ardından pist aydınlatma sistemlerinin de yapıldığı Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde yeni sezonla birlikte kayak severler gece de kayak yapmanın keyfini doyasıya yaşayabilecek. Diğer yandan 200 metre uzunluğunda olan kızak severler ve acemi kayakçılar için oluşturan pistte yeni düzenleme ile birlikte 356 metreye uzatıldı.

Tesislerde bulunan kütük evlere bir yenisini daha kazandıran İl Özel İdaresi, iki kütük eve ilave olarak dağın zirvesine yeni bir tesis daha inşa ediyor. Yapay karlama sistemleri ve gölet inşaatını da sürdüren idare, 2016-2017 kayak sezonunda kar yağışının yetersiz olduğu günlerde yapay karlama sistemi ile kayak severlerin kayak yapmasını sağlayacak.