Yıldızelili öğrenciler kayak öğreniyor

Yıldızelili öğrenciler kayak öğreniyor :Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde öğrencileri kayak sporu ile tanıştırmak ve küçük yaşta profesyonel eğitim almalarını sağlamak amacıyla kayak projesi başlatıldı.

Sivas Valisi Alim Barut’un talimatlarıyla il merkezi ve tüm ilçelerde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kayak sporuyla tanışması ve Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nin bölgede popüleritesinin artırılması için düzenlenen kayak projesine ilk adım atıldı.

Güneykaya Beldesi, Sarıyar ve Yusufoğlan köylerinden belirlenen toplam 80 öğrenci profesyonel kayak eğitimine başladı. Sivas İl Özel İdaresi ve Yıldızeli Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa yürütülen “Yıldız Sporcular Yetişiyor” projesinde öğrencilerin tüm ihtiyaçları karşılanarak servislerle her gün bulundukları yerden alınıp kayak merkezine getiriliyor. Burada günlük 6 saat eğitim alan öğrenciler kayak sporuyla tanışma fırsatı yakalamanın yanı sıra, profesyonel kayak eğitmenlerinden de kayak sporunun inceliklerini öğreniyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Ahmet Can Pınar,” Yıldız Dağı Kayak Merkezi Sivas’ın talihini değiştirecek büyük bir proje. Bu proje ilimize sosyal, kültürel ve ekonomik alanda büyük gelişmeler sağlayacaktır. Buradan en güzel şekilde istifade etmek ve tanıtımını yapmakta yine buranın yapımı kadar önemlidir. Bu bağlamda bizler her zaman üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız. Valimiz Sayın Alim Barut’un talimatlarıyla öğrencilerimize yönelik kayak projesi hazırlandı. Proje sayesinde Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nin tanıtımı ve kayak sporunun il ve ilçemiz genelinde yaygınlaştırılması sağlanacak. Ayrıca profesyonel eğitimler ile birlikte kayak sporunun bölge halkına küçük yaşlarda sevdirilmesi sağlanacak ve küçük yaşta verilen eğitimlerle birlikte ilerleyen zamanlarda bölgeden kayak sporcularının yetişmesi sağlanmış olacaktır.”dedi.
Kayak eğitimi alan öğrencilerde çok güzel bir proje olduğunu vurgulayarak teşekkür etti.