Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde uygulamalı ders

Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde uygulamalı ders :Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan 50 öğrenci, uygulamalı kayak eğitimini Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde alıyor.

Yüksekokulun Öğretim Üyesi ve Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı Doç. Dr. İmdat Yarım, öğrenciler için Yıldıztepe’nin iyi bir eğitim alanı olduğunu ifade etti. Akademisyenler eşliğinde üniversitelilerin çalıştığını belirten Yarım, “Öğrenciler yaklaşık 1 hafta burada kayak eğitimi alacak. Bilgilerini geliştirmeleri açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

DOĞA İLE İÇ İÇE EĞİTİM

Yıldıztepe Kayak Merkezi’ndeki pistlerinin çok uygun olduğunu dile getiren Yarım, şunları söyledi:
“Yıldıztepe, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri. Her düzeyde kayaksever, buraya geliyor. Kaymayı yeni öğrenenlere uygun pistler de var. Bu nedenle öğrenciler burayı tercih ediyor. Öğrenciler yıllardır Ilgaz Dağı’ndaki Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde eğitim alıyor. Ilgaz Dağı mükemmel bir yer. Gazi Üniversitesi’nden, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden bir çok öğrenci, derslerini yıllardır burada yapıyor. Doğayla iç içe eğitim almanın mutluluğunu yaşıyor.”