Yıldıztepe, kızakseverlerin gözdesi oldu

Yıldıztepe, kızakseverlerin gözdesi oldu :Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı Yarım: “Kayak yapmak istemeyenler için güzel bir kızak pistimiz bulunuyor. İsteyenler burada çocukları ile kızak kayıp eğlenebiliyor”

Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden Yıldıztepe, kızakseverler tarafından da ilgi görüyor.

Hem amatör hem de profesyonellerin spor yapabilmesi için uygun kayak pistleri bulunan Yıldıztepe Kayak Merkezi, kızakla kaymak isteyenlere de alternatifler sunuyor.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldıztepe’nin her anlamda oluşan talebi karşılayan bir kayak merkezi olduğunu söyledi. Kayakseverleri Yıldıztepe Kayak Merkezi’ne beklediklerini belirten Yarım, şöyle konuştu:

“Yıldıztepe telesiyeji, kayak pistleri ve ormanın içerisindeki muhteşem güzelliği ile herkesin gelip görmesi gereken bir yer. Kış tatili için her seviyedeki kayaksevere hitap ediyor. Eğitim pisti bulunuyor. Bunun yanında yeni başlayanlar için 4 bin 500 metre uzunluğunda Samanyolu Pisti ve profesyonel kayakçılar için 2 bin 500 metre uzunluğunda Dikmen Pisti var. Kayak yapmak istemeyenler için de güzel bir kızak pistimiz bulunuyor. İsteyenler burada çocukları ile kızak kayıp eğlenebiliyor.”

Bölgeye kayak yapmaya gelen Ümit Can Altın ise Yıldıztepe’de çok eğlendiklerini ifade etti. Özellikle kızak pistinin kendilerine çok uygun olduğuna dikkati çeken Altın, “Kızak pisti çok güzel. Tekrar gelmeyi planlıyoruz. Arkadaşlarımızla gelip, doyasıya kaydığımız bir yer. Sonra telesiyeje binip manzaranın güzelliğini izledik” değerlendirmesinde bulundu.

Tatilcilerden Hasan Düz de sabah geldikleri kayak merkezinden ayrılmak istemediklerini belirtti. Yıldıztepe’nin kızak pistinin hem uzun hem de eğlenceli olduğunu anlatan Düz, “Tatilcilerin bazısı kızağa yalnız, bazısı da birkaç kişi biniyor. Kimisi adeta tren yapar gibi 3-4 kişi binip eğleniyor” dedi.