Yıldıztepe’de Kış Bitti, Yaz Turizmi Başladı

Yıldıztepe’de Kış Bitti, Yaz Turizmi Başladı :Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde bulunan bir otelin sorumlusu Osman Satılmış ile röportaj Yıldıztepe’de kış bitti, yaz turizmi başladı

Bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle birçok merkezdeki gibi Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde de sezon erken bitti. Merkez, kış turizminin sonlanmasının ardından yayla turizmiyle de ön plana çıkmayı hedefliyor.

Ankara’ya karayoluyla 2, İstanbul’a ise uçakla 1 saat uzaklıkta olan Ilgaz, bölgedeki birçok kente hem kış hem de yaz turizminde hizmet vermeye devam ediyor.

Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde bulunan bir otelin sorumlusu Osman Satılmış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erken gelen yağışlar dolayısıyla bu yıl kayak merkezlerinde sezonun erken bittiğini anımsattı.

Kış sezonunun iyi geçtiğini dile getiren Satılmış, ilkbahar ve yaz aylarında vatandaşlara hizmet vermek için otellerinin açık olduğunu kaydetti.

Yaz sezonu için hazırlık yaptıklarını anlatan Satılmış, “Kış sezonu bitti ama bahar ve yaz turizmi için bölgemize gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Çamlar arasında, Ilgaz’ın temiz havasında tatil yapmak isteyenleri bölgemize bekliyoruz.” dedi.

Bölgede yapılabilecek etkinlikler hakkında da bilgi veren Osman Satılmış, “Tatile gelen konuklarımız burada bisiklete binip, ATV motorlarla bölgeyi gezebilecek. Telesiyej gezisinde çam ağaçları arasında Ilgaz Dağı’nın muhteşem görüntüsünü izleyebilecek. Doğa yürüyüşleri yapılabilir. Bu tür aktiviteler yapmak isteyen herkese kapımız açık.” diye konuştu.