Yıldıztepe’de Tatil Yoğunluğu

Yıldıztepe’de Tatil Yoğunluğu :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde yarıyıl tatilinin ilk gününde yoğunluk yaşanıyor.

Yarı yıl tatilinin başlaması dolayısıyla çocukları ile kayak merkezine gelen vatandaşların bir bölümü kayak yaparken bir bölümü kayak yapmayı öğrendi. Çocuklar kızak ve kayakla doyasıya kayarak tatilin tadını çıkarıyor.

Tatilci Ali Hikmet Uğurlu, ailesiyle Ankara’dan tatil için Yıldıztepe’ye geldiğini ifade etti.

Bölgeye ilk kez geldiklerini ve çok beğendiğini ifade eden Uğurlu, “Yıldıztepe’yi internetten tesadüfen bulduk ve gelmeye karar verdik. Birçok yere kaymaya gittik ama burası gerçekten çok güzel. Yıldzıtepe’yi çok beğendik. Rakım düşük, pistleri ve havası çok güzel” dedi.

Yıldıztepe’nin ulaşımının çok rahat olduğunu dile getiren Uğurlu, “Burası birçok yere çok yakın. Ankara’ya 2 saat mesafede. Sabah 7’de çıktık, 9’da geldik. İnsanlar burayı keşfettikçe daha da güzelleşecek diye düşünüyorum. Herkese tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kayak merkezine ailesiyle gelen Doğa Uğurlu (7) ise yarıyıl tatilinin ilk gününde kayak yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

İleride profesyonel düzeyde kayakçı olmak istediğini söyleyen Uğurlu, “Kayak yapmak için buraya geldik. Burada hem kızakla kaydım hem de kayak takımlarıyla. Kaymayı pek bilmiyordum, babam ve annem öğretti. Ama ileride profesyonel olarak kaymak istiyorum. Burası çok güzel bir yer, tekrar gelmek istiyorum” diye konuştu.