Yoksul Çocuklar İçin Kayak Kursu

Yoksul Çocuklar İçin Kayak Kursu :Erzurum Yakutiye Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yakutiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Yakutiye Kaymakamlığı SYDV tarafından sosyal güvenceden yoksun ve dezavantajlı çocuklar için ücretsiz kayak kursu düzenledi.

Halitpaşa Ortaokulu, 50. Yıl Ortaokulu ve Mecidiye İlkokulu’ndan belirlenen 60 öğrenciye karne hediyesi olarak ücretsiz kayak kursu düzenlendi. Yakutiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ayrıca İMKB İnönü Ortaokulu’ndan da 40’a yakın öğrenciye ücretsiz temel eğitim kayak kursu organize etti. Toplam 100 öğrenci kendileri için sağlanan imkanlardan faydalanarak ücretsiz kayak öğreniyor. Erzurum Yakutiye Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı’nın destek ve katkı sağladığı ücretsiz kayak kursu Palandöken Kayak Merkezi’nde antrenörler Ahmet Aktaş, Ömer Said Alaeddinoğlu ile Yunus Sadır nezaretinde gerçekleşiyor.

Yakutiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Suat Yılmaz, şunları kaydetti: “Yakutiye Kaymakamlığı, GHSİM Müdürlüğü, Yakutiye SYDV Müdürlüğünün destekleri ile önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attık. Sosyal güvenceden yoksun ve dezavantajlı çocuklarımız için adeta karne hediyesi olarak ücretsiz kayak kursu düzenledik, çocukların kayak malzemelerini biz veriyoruz. Curling Salonu’nun önünden hafta içi her sabah servisle öğrencileri alarak Palandöken Kayak Merkezi’ne götürüp, orada tecrübeli antrenörlerimiz nezaretinde kayak öğrenmelerini sağlıyoruz.”