Zigana’ya Yeni Sezonun İlk Kafilesi Geldi

Zigana’ya Yeni Sezonun İlk Kafilesi Geldi :Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan ve Doğu Karadeniz’in tek kayak merkezi olan Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi, kış sezonunda 20 bin kişiyi ağırlarken, bahar sezonunun ilk kafilesi de bölgeye geldi.

“DOLU DOLU BİR KIŞ GEÇİRDİK”

Türkiye’de hiçbir kayak merkezinde kar olmadığı bir dönemde başlayan kayak sezonu boyunca 2 bin 100 metre rakımdaki tesisten 20 bin kişi istifade ederken, işletmeci Murat Eroğlu, “Bu kış sezonu hem karın bolluğu hem de havaların fırtınasız olması sayesinde dolu dolu bir kış geçirdik. Bu yılın en güzel ve en uzun kış sezonu liderliği yurt genelinde bizdeydi” dedi.

ARAP TURİSTLERİN YENİ GÖZDESİ ZİGANA

Hem kayak, hem de kızak yapmak isteyenlerin vazgeçilmez adresi olan Zigana’da geçtiğimiz yıllara göre iyi bir sezon geçirdiklerini belirten Eroğlu, Arap turistlerin yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da Zigana dağına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

“HER HAFTA SONUNU ADETA KÜÇÜK BİR KIŞ ŞENLİĞİ GİBİ RENKLENDİRDİK”

Kış sezonunda bin kişinin üzerinde Arap turisti ağırladıklarını, misafirleri kar motoru ile gezdirme imkanı sunarak bölgeye yerli ve yabancı turist çekmek için alternatifler oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Eroğlu, “2015 kış sezonunda Trabzon ve Gümüşhane üniversitesinden yaklaşık olarak 15 bin kişinin üzerinde öğrenci grubu ağırladık. Bu gelen öğrencilere her hafta sonu emek içi köfte, tavuk, sucuk, ayran ikram etti. Ayrıca kayak, kızak ve kar üstünde çoban ateşi başında müzikli eğlencelerinde sunarak her hafta sonunu adeta küçük bir kış şenliği gibi renklendirdik” dedi.

Bölgenin tek kayak merkezi olan tesisin 150 yatağı, toplantı salonu, kafeteryası, restoranı ve kayak odasıyla hizmet verdiğini dile getiren Eroğlu, “Bu yıl ki karın bolluğunda şuana kadar yaklaşık 5 bin kişi tesisimizden faydalandı. Bu sayının sezon sonuna kadar 7 bine yaklaşmasını bekliyoruz” dedi.

Yaz sezonunun ilk misafirlerini de ağırladıklarını dile getiren Eroğlu, “Tur operatörlerini misafir ederek sezon öncesinde tesisimizdeki hazırlıkları yeniden gözden geçirdik. Yaz sezonunun da oldukça yoğun geçmesini bekliyoruz. Biz hazırız” diye konuştu.