10 Günde 65 Bin Kişi Boztepe’ye Çıktı

Türkiye’nin sayılı şehir teraslarından biri olan Ordu Boztepe, geride bıraktığımız Kurban Bayramı’nda vatandaşların akınına uğradı. 530 metre yüksekliğe sahip olan Boztepe’ye çıkmak isteyenler ise teleferik önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kurban Bayramı dolayısıyla il dışından gelen ve Ordu ilinde ikamet eden binlerce vatandaş, kente tepeden bakmak için Boztepe’ye akın etti. 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye teleferikle çıkmayı tercih eden vatandaşlar, eşsiz manzara eşliğinde yolculuk gerçekleştirirken teleferik turnikelerinin önünde de uzun kuyruklar oluştu.

10 günlük bayram tatili boyunca özellikle il dışından gelen vatandaşlar, Ordu’da olmanın keyfini yaşadı. 4 günlük Kurban Bayramı’nda dost ve akraba ziyaretlerinin ardından, zamanlarını gezmeye ayıran vatandaşların en çok ilgi gösterdikleri yer ise teleferik yolculuğu ile ulaştıkları Boztepe oldu. Uzun tatil süresince toplam 65 bin kişi teleferiği kullanırken, sadece 4 günlük bayramda 35 bin kişi Boztepe’ye teleferikle çıkmayı tercih etti. Yolculuk öncesinde teleferik alt istasyonunda, Atatürk anıtına kadar uzun kuyruklar oluştu. Bu yoğunluk, alt istasyonda yaşandığı gibi Boztepe’den dönüşte kullanılan üst istasyonda da yaşandı.