2016 Yılında Uludağa Teleferikle 720 Bin Kişi Taşındı

2016 Yılında Uludağa Teleferikle 720 Bin Kişi Taşındı : Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Bursa’dan Uludağ’a, alternatif ulaşım sağlayan 9 kilometre uzunluğundaki 140 kabinle hizmet veren teleferik hattıyla 720 bin yolcu taşındı.

Kışın beyaz örtüyle kaplanan çam ağaçlarının eşsiz manzarası, yazın ise yeşilin her tonuna sahip ormanlık alanların sunduğu, keyfine doyum olmayan eşsiz manzara eşliğinde 25 dakika süren teleferiği, iniş ve çıkış olmak üzere 720 binden fazla kişi kullandı.

Ziyaretçilerini Teferrüç Mahallesi’ndeki ana istasyondan Uludağ’ın sırtlarındaki Kadıyayla, Sarıalan ve Oteller Bölgesi ulaştıran teleferik, özellikle kış aylarında karayollarında buzlanma olmasından dolayı en güvenli ulaşım aracı olarak tercih ediliyor.

Bursa Teleferik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, yıl içinde yerli ve yabancı yüz binlerce kişiyi taşıdıklarını dile getirerek, başta İstanbul olmak üzere civar illerden günübirlikçilerin, yabancıların ise büyük çoğunluğunu Körfez ülkelerinden ziyaretçilerin oluşturduğunu belirterek, teleferikle en güvenli yolculuğu sunduklarını söyledi.

Cumbul, muhteşem doğa manzarası eşliğinde, saatte bin 500 kişi taşıyabilecek kapasiteye sahib olduklarını belirterek, konforlu bir yolculuk için 8 kişilik kabinlere 2-3 kişi alıdıklarını ve 140 kabinle hizmet verdiklerini söyleyen Cumbul, 2016 yılını 720 bin ziyaretçiyle kapattık, 2017’den umutluyuz, bu yıl 2016’ya göre daha fazla kişiyi taşımayı hedefliyoruz dedi.