Abalı Kayak Merkezi’nde Yol Çalışması

Van Büyükşehir Belediyesi Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezi’nde otopark ve yol genişletme çalışması yaptı. Çalışma ile 6 metrelik yol 12 metre genişliğine ve sıcak asfalta kavuştu. Ayrıca Kayak Merkezi’ne iki adet de otopark kazandırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanlığı, tarafından Van’ın tek kayak merkezi olan Abalı Kayak Merkezi’nin yolunu genişleterek daha konforlu hale getirdi. 6 metre sathi kaplama olan yol 12 metre genişliğinde sıcak asfaltla kaplandı. Ayrıca Kayak Merkezine gelen vatandaşların araçlarını park edecekleri 11 bin metrekarelik 2 adet otopark asfaltlanarak kış turizmine hazır hale getirildi.

Konuya ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Cem Bartın, kent genelinde yaptıkları yol ve asfalt çalışmalarıyla halktan büyük beğeni aldıklarını belirterek, “Bu noktada ilimizin tek kayak merkezi olan ve Gevaş ilçemizdeki Abalı Kayak Merkezi’mizin de yolunu genişlettik. 6 metre sathi kaplama olan yolun sanat yapıları, yarma, dolgu ve genişletmesi yapılarak 12 metre genişliğinde sıcak asfaltlı yol haline getirildi. Ayrıca Kayak Merkezine gelen vatandaşlarımızın araçlarını park edebilecekleri 11 bin metrekarelik 2 adet de otopark alanı kazandırdık. Özellikle kış aylarında kayak severlerin akın ettiği merkezimizde bu sayede hem vatandaşlarımızın konforlu bir yolculuk yapmalarını sağladık. Hem de araçlarını park edebilecekleri geniş alanlar oluşturduk” dedi.

Yaklaşık olarak 5 bin ton sıcak asfaltın kullanıldığı çalışma ile Abalı Kayak Merkezi kışa hazır hale getirilirken, uluslararası organizasyonların yapılabileceği standartlarda olan merkez, Van Gölü’nün mavisiyle buluşan görüntüsü ve geniş alanıyla kayak severleri ağırlamayı bekliyor.