Alanya Kalesi Teleferik Projesinde İlk Beton Atıldı

Alanya Kalesi Teleferik Projesinde İlk Beton Atıldı :Alanya’nın 30 yıllık hayali Teleferik Projesi’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz kasım ayında kazı ve temel atma çalışmalarının başladığı Teleferik Projesi’nde alt istasyonun temel betonu bugün döküldü. İki kademe olarak gerçekleştirilecek çalışmada ikinci kademe beton yarın dökülecek.

Damlataş Sosyal Tesisi, Alanya Kalesi ve Ehmedek Kapısı arasında inşaatına başlanan Teleferik Projesi’nde alt istasyon temel betonu ile 1. ve 2. direklerin temel betonu döküldü. 3.ve 4. direklerin ise elle kazı işlemi tamamlandı. 5. Direk ve üst istasyonun bulunduğu alanda ise çalışma devam ediyor.

Teleferiği en kısa zamanda tamamlayıp, hizmete açmayı hedeflediklerini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel şu bilgileri verdi; “Alanya Kalesi’nin trafik ulaşım ağını büyük ölçüde rahatlatacak ve Alanya’ya artı değer katacak teleferiği bir an önce hizmete açabilmek için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. 2 istasyonlu inşaat alanımızda şu an alt istasyon ile 1.ve 2. direğin temel betonu döküldü. 3.ve 4. direğin elle temel kazma işi tamamlandı. Beton için hazırlanıyor. 5. Direk ve üst istasyon için çalışmalar sürdürülüyor. En kısa sürede direklerin montaj çalışmalarına geçmeyi amaçlıyoruz.”