Alanya Kalesi Teleferik Projesinin Dev Direkleri Helikopterle Dikilecek

Alanya Kalesi Teleferik Projesinin Dev Direkleri Helikopterle Dikilecek :İnşaat çalışmaları süren yeni teleferiğin gondollarını taşıyacak olan toplam 2 dev direk ile istasyonun tüm malzemeleri, Alanya Kalesi’nde doğayı tahrip etmemek için helikopter ile dikilecek.

İNŞAAT TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
Alanya’nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Alanya Kalesi’ne daha modern ve hızlı ulaşım sağlamak amacıyla yapımına başlayan teleferik inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Yüklenici firma olan Teleferik Holding, 2014 yılında 25 milyon Euro yatırım ile Bursa Uludağ Teleferik’i hayata geçirdi. Teleferik Holding’in, ikinci büyük yatırımı ise ilçemizde hayata geçiyor. 14 kabin ile hizmet verecek olan Alanya Teleferik, Alanya’nın ünlü Kleopatra sahilindeki Damlataş Sosyal Tesisleri ile Alanya Kalesi Ehmedek Kapısı arasında konumlanacak.

BAYRAMIN İLK GÜNÜ AÇILACAK
9 milyon Euro yatırım bedeli ile 10 ay önce inşaatına başlanan ve 900 metre hat uzunluğuna sahip Alanya Teleferik’in Haziran ayına denk gelen Ramazan Bayramı’nın ilk günü hizmete açılması planlanıyor. Yolculara hem ulaşım hem de özel bir deneyim yaşatmayı amaçlayan Alanya Teleferik’in, saatte 400-500 yolcu taşıma kapasitesi olacak. Yıllık 1 milyon yolcu taşıma kapasitesi ile hizmet verecek.

DOĞAL YAŞAM KORUNDU
UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı olan tarihî Alanya Kalesi’nin ulaşım ağının iyileştirilmesini hedefleyen Alanya Teleferik Projesi’nde doğal yaşam korundu, tek bir ağaç bile kesilmedi. Bugüne dek 3 farklı ülkede 60 adet teleferik ve türevi tesisin yapımına imza atan Teleferik Holding, yenilikçi ve yüksek teknolojili halatlı taşıma çözümleri sunan Leitner ile yol alıyor.

ÖZEL DONANIMLI HELİKOPTER GELİYOR
Teleferik İstasyon binasının, donanımı ve mimarisiyle, yakın çevresi ile uyumlu, Alanyalıların gurur duyacağı bir yapı olması hedefleniyor. Teleferik’in gondollarını taşıyacak olan hattın direk ve istasyon ekipmanlari doğayı tahrip etmemek için önümüzdeki Cumartesi saat 11.00’de helikopter destekli operasyonla monte edilecek. Bu iş için İsviçre, Almanya, İtalya, Bulgaristan, Polanya ve Avusturya’dan gelen uzman ekipler çalışacak.

40 KİŞİLİK EKİP
İsviçre, Almanya, İtalya, Bulgaristan, Avusturya’dan gelen uzmanlarla birlikte yaklaşık 40 kişilik ekip, Rus yapımı helikopterle direkleri ve ekipmanları dağlık alandaki teleferik hattına monte edecekler.

Alanya tarihinde ilk kez helikopter ile inşaat operasyon yapılacak. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumartesi günü gerçekleşecek olan bu tarihi ana şahitlik etmek isteyen tüm Alanyalıları Kleopatra Plajı’na davet etti.

Kaynak : www.haberalanya.com.tr