Alanya Teleferik İnşatında Helikopter Destekli Nakil ve Montaj Çalışması Başladı

Alanya Teleferik İnşatında Helikopter Destekli Nakil ve Montaj Çalışması Başladı :Alanya’nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Alanya Kalesi’ne daha modern ve hızlı ulaşım sağlamak amacıyla yapımına başlanan teleferik inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Teleferiğin gondollarını taşıyacak olan hattın direk ve istasyon ekipmanları doğayı tahrip etmemek için Alanya Kalesi’ndeki üst istasyonun kurulacağı alana helikopter destekli operasyonla taşınmaya başlandı.

Alanya’nın 30 yıllık özlemi olan Teleferik Projesi’nde son aşamaya gelindi. Teleferiğin üst istasyonu ile 3.ve 5. direklerinin monte edileceği alana doğal yaşamın zarar görmemesi için ekipmanların Alanya tarihinde bir ilk olan Helikopter destekli nakil işlemi başladı. Ekipmanların taşınmasının ardından Cumartesi günü saat 11.00’da üst istasyon ile 3. ve 5. direklerin montajı gerçekleştirilecek.

ALANYA’NIN 30 YILLIK ÖZLEMİ HAZİRAN’DA BİTİYOR

UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı olan tarihî Alanya Kalesi’nin ulaşım ağının iyileştirilmesini hedeflediklerini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Alanya Kalesi’nin tarihi dokusunu koruyarak kültürel varlıklarımızı daha iyi tanıtacak olan Teleferik Projesi’ni, Haziran’da tamamlayarak Alanya halkının 30 yıllık özlemini inşallah bitireceğiz.” Dedi.

13 MAYIS CUMARTESİ HELİKOPTER DESTEĞİ İLE 3.VE 5. DİREK İLE ÜST İSTASYONUN MONTAJI YAPILACAK

Damlataş Sosyal Tesisleri ile Ehmedek Kapısı arasına planlanan teleferik ve ahşap yürüme bandı projesinin sonuna yaklaştıklarını anlatan Başkan Yücel; “2 istasyon ve 5 direkten oluşan teleferik tesisinin alt istasyonunun montajı tamamlandı. İstasyonun çatı montajına devam ediliyor. Direklerden de 1., 2. ve 4. direğin montajı tamamlandı. Yarında kalan son iki direğin yani 3. ve 5. direğin montajı yapılacak. Helikopterle üst istasyonun malzemeleri nakledilecek ve montajı yapılacak. Üst istasyon ve direklerin montajı tamamlanır tamamlanmaz halatlar çekilecek. Önümüzdeki hafta da kabinlerin nakli yapılarak halatlar çekildikten sonra kabinlerin de montajına geçilecek. 2.5 yıl süren çalışmalarımızın neticesinde gerekli izinler alınarak, 2016 yılı Kasım ayında inşaatına başladığımız ve 19 milyon liraya mal olan bu dev yatırımımız Haziran’da hizmete girecek. Bu sayede, tarihi doku korunacak, bölge turizmi canlanacak, kalemizdeki kültürel varlıklarımız daha iyi tanıtılacak, Alanya’nın sosyal yaşantısı renklenecek.” dedi.