Alanya Teleferik Ücretinde İndirim

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, teleferik ücretini yeniden düzenleyeceklerini belirterek, firma ile daha önce başlatılan görüşmeler sonunda teleferik ücretinin 18 TL’ye indirileceğini söyledi.

“TELEFERİK ÜCRETİNİN DAHA MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Yücel, “Biz daha önce yüklenici firma ile sözleşmeleri yaptığımız zaman Alanya’daki halk otobüslerinin şehir içindeki taşımacılık 1,5 TL idi. Bu ihale şartnamesiydi. Toplu ulaşım şu anda 3 TL. Belediye yönetimi de firmayla karşılıklı olarak yüzde 20 indirme ve düşürme hakkına sahip. Bu bir açılıştı. Çevre illerde, ilçelerde ve ülke genelinde hem taşımacılıkta hem seyirlik olarak teleferik fiyatlarını değerlendirdik. Bu konuyla ilgili görüşmelerimiz ve değerlendirmelerimiz devam ediyor. 10 TL’den başlayıp 70 TL’ye kadar olan fiyat tarifeleri var. İlk başlangıçta 20 TL idi. Bu görüşmelerimiz neticesinde firmayla biz 18 TL’den geriye çekeceğiz.” dedi.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE ÜCRETSİZ, 20 KİŞİDEN FAZLA GRUPLARDA YÜZDE 50 İNDİRİM

Alanya Teleferik’te hiçbir teleferikte olmayan indirimlerin olduğunu belirten Başkan Yücel, “Şehit yakınları ve gazilere ücretsiz, öğrencilere yüzde 50 ve 65 yaş üstündekilere de yüzde 50 indirim uygulanmak şartıyla bir protokol imzaladık. Çevre uygulamalara baktığınız zaman hiç böyle bir uygulamanın olmadığını da göreceksiniz. Oralardaki indirimler yüzde 25’in üstünde değil. 20 kişilik gruplarda da yüzde 50’lik bir indirim var. Arz ve talep durumuna göre bir ticari faaliyet olduğu için yüklenici taşeron firmayla da karşılıklı değişiklikler oluşabilir.” şeklinde konuştu.

“PAKET PROGRAMLARLA KÜLTÜREL VARLIKLARIMIZI HEM HALKIMIZA HEM DE MİSAFİRLERİMİZE EN İYİ ŞEKİLDE TANITACAĞIZ”

Teleferiğin hem taşımacılık hem de seyirlik olarak kullanıldığını ve dünyanın en güzel manzarasının Kleopatra, Damlataş sahillerinin olduğu bir bölgede hizmet verdiğine dikkat çeken Başkan Yücel, “Bunun için de çok çabalar sarf edildi. Bundan sonra daha da güzelleştirmek için uğraşacağız. Bununla birlikte bu teleferiğin güzergahında paket programlar da oluşturacağız. Tüm kültürel varlıkları hem gezmek hem görmek onları da yaşatmak için elimizden gelen mücadeleyi sürdüreceğiz. Paket programın içerisinde Süleymaniye Camii, Bedesten Çarşısı, Kayhanlar Evi, sarnıçlar ve diğer yürüyüş yollarından İç Kale’ye kadar da bazı değişiklikler yaparak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın elinde olan yerler haricinde belediyenin izni olan yerlerde bir paket program çalışması yapacağız. Hem halkımıza, yerli ve yabancı turistlere bu bölgeyi tanıtmak, hem de buralarda bir cazibe merkezi oluşturmak bu doğa güzelliklerinden ekonomik olarak faydalanıp belediyeye bir artı bir değer, kazanç oluşturabilmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz çalışacağız, Alanya kazanacak” diye konuştu.