Alanya’nın 37 Yıllık Teleferik Rüyası Bugün Resmen Gerçek Oluyor

Alanya turizmine yeni bir soluk getiren Alanya Teleferiğin resmi açılış töreni için geri sayım başladı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Alanya’ya kazandırdığı en önemli projelerden biri olan teleferiğin resmi açılışı 11 Ekim Çarşamba günü saat 15.00 da gerçekleştirilecek.

TURİZM CANLANACAK

Teleferik Projesinin Alanya’ya farkındalık kazandırdığını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Vatandaşlarımız ve turistlere yeni, farklı bir deneyim yaşatacağız. Bu yatırım dış turizme olduğu kadar iç turizme de büyük katkı sağlayacak” dedi.

YILDA 1 MİLYON KİŞİ ALANYA TELEFERİK’İ KULLANACAK

Toplam 900 m hat uzunluğuna sahip, 17 kabin bulunan teleferik saatte 1130 kişi, yılda ise 1 milyon yolcu taşıma kapasitesi ile hizmet verecek.

9 milyon Euro’ya mal olan Alanya Teleferik Projesi, geçtiğimiz Ağustos ayında tamamlanarak hizmete girdi. 11 Ekim’de düzenlenecek resmi açılış töreni ile Alanya 37 yıllık teleferik hayaline kavuşmuş olacak.

BAŞKAN YÜCEL, VATANDAŞLARI DAVET ETTİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşları Alanya Damlataş İstasyonu önünde gerçekleştirilecek Teleferik ’in resmi açılış törenine davet etti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’nın 37 yıllık rüyası olan Alanya Teleferik’in resmi açılışını 11 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’da gerçekleştireceğiz.” dedi.

“KISA SÜREDE ALANYA’NIN SOSYAL HAYATINA CİDDİ KATKISI OLDU”

Geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde hizmet vermeye başlayan teleferiğin kısa sürede Alanya turizmi ve Alanya’nın sosyal hayatına ciddi katkılar sunduğunu belirten Başkan Yücel, “Yerli-yabancı herkesin büyük beğenisini kazanan, Alanyamızın güzelliğine farklı bir bakış açısıyla yeni güzellikler kazandıran teleferiğin açılış törenine tüm vatandaşlarımız davetlidir” açıklamasını yaptı.